< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG// S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel négyszázszor hívta telefonon, valamint naponta akarta megajándékozni vádat emelt az ügyészség

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG// S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Közel négyszázszor hívta telefonon, valamint naponta akarta megajándékozni vádat emelt az ügyészség


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

Közel négyszázszor hívta telefonon, valamint naponta akarta megajándékozni vádat emelt az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki volt osztálytársát zaklatta több mint egy hónapon keresztül.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett általános iskolai tanulmányaik óta ismerik egymást, de csak tavaly decemberben kezdtek el rendszeresen találkozni. Az év végére azonban a sértett meggondolta magát és nem akarta folytatni a kezdődő kapcsolatot, amit közölt is a vádlottal. A férfi azonban ezt nem tudta elfogadni és 2020. január 1. napja, valamint 2020. február 13. napja között 388 hívást, sms-t és képüzenetet küldött a sértettnek, valamint naponta átlagosan legalább kilenc alkalommal próbálta vele felvenni a kapcsolatot. A sértett folyamatosan jelezte a vádlottnak, hogy hagyjon fel zaklató magatartásával, mire a vádlott a sértett akarata ellenére legalább egy alkalommal minden nap elment a nő munkahelyére, valamint a lakásánál is megjelent, ahová ajándékokat vitt és azokat megpróbálta átadni neki.

A vádlott nem elégedett meg azzal, hogy a sértettet lakóhelyén, munkahelyén, illetőleg telefonon zaklatja, hanem a nő édesanyját is felhívta, lakásánál megkereste, ajtaján hosszasan csengetett, kopogtatott, illetőleg előfordult, hogy az ajtót is rugdosta.

Mind a sértett, mind pedig az édesanyja joghatályos magánindítványt terjesztettek elő a vádlottal szemben a zaklatás miatti felelősségre vonásra.

A járási ügyészség a vádlottat 2 rendbeli zaklatás vétségének elkövetésével vádolja, mint visszaesőt, figyelemmel arra, hogy cselekményét röviddel korábban kiszabott szabadságvesztés büntetéséből történő szabadulást követően követte el. A sértett vonatkozásában elrendelt távoltartás hatálya alatt álló vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

S z e g e d, 2020. június 26.

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 80 megnézve, 1 alkalommal mai nap |