< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék / Blog article: Hitlert méltatta Újbuda DK-s polgármestere egy videóban, de László Imre szerint kiragadták mondatait közegükből

| Mobile | RSS

Hitlert méltatta Újbuda DK-s polgármestere egy videóban, de László Imre szerint kiragadták mondatait közegükből

– SZERZŐ: 168 ÓRA

A saját elmondása szerint zsidó származású politikus mondatait a közterületek átnevezéséről szóló vitából vágta ki a kormánysajtó. László Imre bocsánatot kért.

Hír Tv birtokába került egy felvétel, amelyen a XI. kerület DK-s polgármestere, László Imre az önkormányzati ülésen azt mondja: 

„’36-ban, vagy ’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg. Mert az a munkája, amit addig kifejetett, az gyakorlatilag Németország felemelkedését hozta, méghozzá látványosan, a világgazdasági válság után. Aztán ami utána történt, az már nem igazán fér ebbe a képbe bele.”KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2019. november 23.

Az Origo is pert vesztett Újbuda DK-s polgármestere ellen

László Imre az ügyben közleményt adott ki, ezt mi is megkaptuk. Mint írja:

„Zsidó családból származom. A nagyszüleim, három nagybátyám és két nagynéném soha nem jöttek haza Auschwitzból, csak édesanyám részesült ebben az isteni szerencsében. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy én Adolf Hitlert mentegettem. Éppen arra hoztam őt példaként egy közterület átnevezésére vonatkozó indítvány kapcsán, hogy minden történelmi személy munkásságát csak egyben, egészben lehet nézni. Aki náci diktátorként, milliók gyilkosaként – többek között családom egy részének gyilkosaként is – vonult be a történelembe, azt nem lehet utólag ilyen vagy olyan időszakokra hivatkozva mentegetni. Ebben az ügyben ugyanakkor akaratomon kívül nagyon rosszul, könnyen félreérthetően, meggyőződésemmel ellentétesen fogalmaztam, azt gondolom, ez volt talán életem legszerencsétlenebb mondata.

Ezért mindenkitől bocsánatot kérek!

Természetesen polgármesterként, újbudaiként, baloldaliként és demokrataként hiszek az emberek egyenjogúságában és az emberi méltóság egyetemességében, és elutasítok mindent, ami ezzel ellentétes.”

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |