< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Szegedi Törvényszék / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/ S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Egy este kétszer próbálta meg ugyanazt a sértettet meglopni – őrizetbe vétel lett a vége

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/ S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Egy este kétszer próbálta meg ugyanazt a sértettet meglopni – őrizetbe vétel lett a vége


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki egy Csongrád megyei faluban egy este alatt egy sértett két üzletébe is megpróbált betörni.

A gyanú szerint a férfi két társával 2020. június 29. napjára virradóra, 4 óra körül egy a faluban működő presszónál jelent meg azért, hogy oda betörjenek. A kerítésen átmászva a rácsokat kifeszítették, az ajtót berúgták, azonban a helység riasztóval volt ellátva, melynek jelzésére megjelent a sértett is, ami a bűncselekmény véghezvitelében a gyanúsítottakat megzavarta az épületbe való bejutás előtt.

Röviddel ezt követően a gyanúsított és két társa az ugyancsak a sértett által üzemeltetett vendéglőhöz mentek, de a szúnyogháló lefeszítését követően az ajtót, illetőleg az ablakot már nem tudták kinyitni, így onnan is dolgavégezetlenül távoztak.

A kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bűnismétlés veszélyét az ügyészség álláspontja szerint megalapozza az is, hogy a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, az elmúlt két évben hat alkalommal állt bíróság előtt és a gyanúsítás tárgyát képező bűncselekményeket is végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, valamint további két büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni.

S z e g e d, 2020. július 1.

  a távollevő:

Dr. Kopasz Zsolt
főügyész

helyett:


  Dr. Törő Sándor 
főügyészhelyettes
Leave a Reply 67 megnézve, 1 alkalommal mai nap |