< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Kultúra / Blog article: 3,4 milliárdot csalt el cseh és szlovák cégeken keresztül a Magyarországon lefülelt étolajmaffia

| Mobile | RSS

3,4 milliárdot csalt el cseh és szlovák cégeken keresztül a Magyarországon lefülelt étolajmaffia

– SZERZŐ: MTI

Cukor és étkezési olaj nemzetközi értékesítésével 9,7 millió eurós (mintegy 3,4 milliárd forint) áfacsalást elkövető, szervezett bűnözői csoport két vezetőjét állították elő Magyarországon – közölte az Eurojust alapján az MTI. Az akcióban négy további ország hatóságai vettek részt.

Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség tájékoztatása szerint a bűnözői csoport tagjai Csehországban és Szlovákiában bejegyzett vállalatokon keresztül vásároltak keresett élelmiszeripari termékeket, főként cukrot és étkezési olajat Horvátországban. Az árut az áfa megfizetése nélkül hozták be és értékesítették kiskereskedők számára Magyarországon.

A magyar, a szlovák, az osztrák, a cseh, valamint a szerb hatóságok 110 rendőr bevonásával 33 házkutatást végeztek az összehangolt művelet során.

Kilenc gyanúsítottat hallgattak ki, közülük a bűnözői csoport két vezetőjét előállították. A lefoglalt áruk mellett egy 12,5 millió forint értékű ingatlant is elkoboztak.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |