< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Robbanás történt egy amerikai hadihajón, többen megsérültek

| Mobile | RSS

Robbanás történt egy amerikai hadihajón, többen megsérültek

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

Robbanás történt és tűz ütött ki vasárnap egy amerikai hadihajón a kaliforniai San Diego haditengerészeti támaszpontján, az esetben 21 ember szenvedett könnyebb sérüléseket − közölték a hadiflotta illetékesei.

− A Bonhomme Richard nevű helikopterhordozó hajón keletkezett tüzet helyi idő szerint nem sokkal délelőtt 9 óra előtt jelentették − mondta el rövid nyilatkozatában Mike Raney, az amerikai csendes-óceáni flotta egyik szóvivője.

Közlése szerint az eset miatt 17 tengerészt és négy civilt kellett kórházba szállítani „nem életveszélyes sérülésekkel”.

További részletekkel azonban nem szolgált.

A tűz okát még vizsgálják. Egyelőre még azt sem közölték, hogy a 255 méter hosszú partraszálló támadó hajó mely részén történt a robbanás. A kigyulladt hajót elborító hatalmas füstfelhőt egész San Diegóban látni lehetett.

A Bonhomme Richard hadihajón karbantartási munkálatok folytak, a fedélzetén így mintegy 160 tengerész és tiszt tartózkodott, jóval kevesebb az aktív szolgálat idején szokásos ezer fős létszámnál.

Mike Gilday tengernagy nyilatkozatban mondott köszönetet a San Diegó-i támaszponton és a hajó fedélzetén szolgáló tűzoltók gyors reagálásáért.

A Wasp osztályú hadihajó katonai helikopterek indítására és fogadására, valamint kisebb hajók és partraszálló járművek szállítására és vízre bocsátására alkalmas.

− A mellette dokkoló két másik hadihajót a tűz elől távolabbi kikötőhelyre vontatták − mondta el Mike Raney szóvivő.

fecsego.eu/168óra

Ez is érdekelhetiHáromgyerekes anyukaként váltott a programozásraGreen Fox Academy|HirdetésKivégezte a szülőket, aztán elrabolta a 13 éves lányt, csak mert kellett nekiMagyarország: Itt az új okosóra, ami mindenkit lázban tartDaily Gadget Advisor|HirdetésÚgy tűnik, hogy a parlamenttől is búcsút vehet a két pökhendi képviselő, aki egy gyorsétteremben üvöltözött a rendőrökkelMészáros Lőrinc kedvenc luxusgépe Rijekába röpült, majd hamarosan három tikokzatos hölgyvendég szállt fel a NER legismertebb luxusjachtjáraÖssztűz az európai sertéskirályra – Ki akarja rátenni a kezét az ország legnagyobb kapacitású vágóhídjára Kiskunfélegyházán?by Taboola

Leave a Reply 84 megnézve, 1 alkalommal mai nap |