| Mobile | RSS

Tragikus jóslat érkezett a neves közgazdásztól: erre nem készült fel Magyarország

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2020 Júl 13.

Inotai András, közgazdász professzor emeritus./Kép. nepszava.hu

 0MegosztásHogyan lehet gyorsan csökkenteni a vércukorszintjét?CBDus+

Adskeeper

Tragikus jóslat érkezett a neves közgazdásztól: erre nem készült fel Magyarország!

Inotai András professzor emeritus adott interjút a Népszavának, ahol kifejtette, hogy optimista forgatókönyv szerint is 7 százalékos zuhanás lehet 2020-ban az amerikai és európai gazdaságban. Mértékadó elemzők szerint 2022 előtt nem valószínű, hogy elérhető a 2019-es teljesítményszint még abban az esetben sem, ha a korona vírus második hulláma nem következik be.

A közgazdász professzor szerint nem sok jóra számíthat Magyarország, a régió átlagánál is nagyobb a magyar visszaesés.

Mint mondja,

“az Orbán közeli szűk kör kezében összpontosuló építőiparnak köze sincs sem a szó szakmai értelmében vett vállalkozáshoz, még kevésbé pedig a versenyképességhez.”

A 2 EZER MILLIÁRDOS GAZDASÁGMENTŐ CSOMAG NAGY RÉSZE PEDIG CSAK ÁTCÍMKÉZETT TÉTEL,

ráadásul jelentős részben nem a vásárlóerő fenntartására, a munkahelyek megtartására, a foglalkoztatási krízis enyhítésére fordították, hanem például a Belgrád-Budapest vasútvonal fejélesztésére, soha meg nem térülő sportlétesítményekre, vagy éppen 20 milliárdért kormányzati bútorvásárlásra. Inotai professzor szerint e helyett

PÉLDÁUL A 27 SZÁZALÉKOS ÁFÁT KELLETT VOLNA CSÖKKENTENI.

Lehetett volna a nyugdíjakat emelni, különös tekintettel a kisnyugdíjasokra, akik fogyasztását a számukra két számjegyű infláció amúgy is erősen korlátozza. Mindezek tetejébe, az úgynevezett „nemzeti burzsoázia” nem önmagától, önmaga tehetségétől fogva jött létre, hanem

AZ UNIÓS ÉS MAGYAR ADÓFIZETŐI PÉNZEN LETT KITENYÉSZTVE,

éppen ezért teljességgel alkalmatlan a nemzetközi színtéren is versenyképes teljesítményre. Ez a kör az ország vagyonát elherdálta, és a maradékot pedig most is dézsmálja. Mindent összevetve, a járványt követően a globális gazdaság eddigi rendszere jelentősen átalakul, és erre a magyar kormány pedig egyáltalán nem készült fel, ezért súlyos évek várhatnak ránk.

A teljes interjú itt olvasható el.

szerző. Bihari Tamás

fecsego.eu/OLKT


Leave a Reply 145 megnézve, 1 alkalommal mai nap |