| Mobile | RSS

Várhatóan marad a tömegrendezvények tiltása, lehet elmarad a tűzijáték is

BELFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2020 Júl 13.

Többnapos megaünnepséggel és tűzijátékkal készül a kormány augusztus 20-ra, napokra lefoglalják a város köztereit

Palkovics miniszter szerint nem lazítanak tovább a járványellenes intézkedéseken ,és nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények. Ez a tervezett augusztus 20-i tűzijátékot és a fesztiválokat érintheti leginkább.

Látnak esélyt arra, hogy itthon is megnőnek koronavírusos esetszámok, mivel a környező országokban is ez a tendencia – erről beszélt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Villággazdaságnak adott interjújában.

Palkovics szerint ha nő a fertőzések száma, akkor a korlátozások egy részét vissza kell vezetni, de addig is be kell tartani az alapvető óvintézkedéseket, mint a távolságtartás, vagy a boltokban és a tömegközlekedésen a maszkviselés. Azt is elmondta ugyanakkor, hogy

várhatóan nem lazítanak tovább, így nem kapnak zöld utat az 500 főnél nagyobb rendezvények, sőt, olyanokat is megtilthatnak, amelyeket már újból engedélyeztek.

A friss járványügyi jelentések kapcsán Palkovics hangsúlyozta: az első ütemben nem akarták az összes forrást kihelyezni, hanem arányosan rendeltek pénzt a célok mellé, így maradhat mozgástér a második hullám kezelésére.

„Ezen a ponton még nem tudhatjuk, pontosan mi vár ránk, de ha a következő szakasz újabb jelentős gazdasági károkat okoz, az mindenképp könnyebbség, hogy nemcsak az egészségügyi, hanem a gazdasági védekezéshez szükséges struktúrák is kiépültek. Így például ágazattól és cégmérettől függetlenül megvan a recept arra, hogyan kell egy lépésben akár több ezer ember után bértámogatást igényelni”

– húzta alá a miniszter.

A kormány korábbi döntése szerint augusztus 15-ig nem lehet tartaniMagyarországon 500 fősnél nagyobb rendezvényeket, ez van még jelenleg érvényben.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 71 megnézve, 1 alkalommal mai nap |