| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bíróság előtt a szír embercsempész


      6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
        Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                    E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Makói Járási Ügyészség bíróság elé állítja azt a Németországban élő szír férfit, aki június közepén 9 illegális határátlépőt próbált meg Ausztriába csempészni.

A gyanú szerint a férfi idén júniusban megállapodott Szerbiában tartózkodó török és szír embercsempészekkel, hogy szerbiai menekülttáborokban élő, magukat szír állampolgárnak valló személyek Nyugat-Európába történő csempészésében nyújt segítséget. Ennek érdekében 2020. június 17. napján a hontalanként Németországban élő férfi Magyarországra jött az általa vezetett gépkocsival. Éjjel 2 órakor vészvillogózni kezdett Ferencszállás külterületén, mivel a megbízóival kötött megállapodás alapján így kellett jelet adnia azoknak az illegális határátlépőknek, akiket sétáltatók juttattak át a magyar-szerb zöldhatáron röviddel azt megelőzően. Miután a gyanúsított által vezetett gépkocsiba a 9, az államhatárt a jogszabályi rendelkezések megszegésével átlépő és az országban tartózkodás feltételeivel nem rendelkező személyt a gyanúsított felvette, elindult Kiszombor irányába, ahol a rendőrök igazoltatták, majd eljárás alá vonták.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a járási ügyészség a jogszabályi lehetőséggel élve a gyanúsított kihallgatásától számított 30 napon belül, gyorsított eljárás keretében a férfit bíróság elé állítja.

A gyanúsított bűnösségéről a Makói Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. július 16.

                                   a távollévő: 

                                              Dr. Kopasz Zsolt                                                   főügyész           

       helyett jelen lévő: 

Dr. Törő Sándor
főügyészhelyettes

Leave a Reply 122 megnézve, 1 alkalommal mai nap |