| Mobile | RSS

Mi történt Csongrád-Csanádban? Az új koronások több mint felét adja a megye

mfor.hu

Ötödik napja nincs magyar áldozata a koronavírusnak, de ezúttal 16 új fertőzöttről érkezett jelentés – ebből Csongrád-Csanádban és Borsodban van 12.


16 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Utoljára július 7-én találtak ennyi új esetet, ennél több utoljára június 7-én volt. Budapesten 4 új fertőzöttet jelentettek, ezzel a fővárosi igazolt esetszám átlépte a kétezret. Pest megyében nem volt új fertőzött, viszont Csongrád-Csanádban 7 új esetet jelentettek, Borsodban pedig ötöt.

Nincs viszont újabb elhunyt, az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3156-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 528 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 45%-a budapesti. 109 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

Flourish logo

A Flourish chart

Továbbra is érvényben van a járványügyi készültség, és szerdán életbe léptek a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását – emlékeztet a koronavirus.gov.hu. Csak akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk.

Piros, sárga, zöld

Emlékeztetőül: a külföldi az országokat három – piros, sárga, zöld  – kategóriába sorolták. A  sárgával és pirossal jelölt országokból való beutazás esetén, a határon belépőket szúrópróbaszerűen (közúton és repülőtéren is) egészségügyileg szűrik, testhőmérsékletmérést végeznek náluk és kérdőívet kell kitölteniük, valamint hatósági házi karantént rendelnek el náluk a korábban megszokott módon. A határellenőrzéssel kapcsolatos feladatokat a rendőrség végzi.  A hatósági házi karanténra kijelölt személy köteles otthonában maradni 14 napig és tünetek esetén háziorvosát értesíteni. Amennyiben valaki mentesülni szeretne a hatósági házi karantén alól, akkor PCR-tesztet végeztethet el, sárga jelölésű ország esetén már 1 db negatív, piros jelölésű ország esetén 2 db negatív PCR-teszt esetén oldható fel a karantén.

Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

A kormány legfrissebb döntéseit a mai Kormányinfón ismertetjük

– zárja a tájékoztatást a koronavirus.gov.hu.

fecsego.eu/mfor.hu

Leave a Reply 70 megnézve, 1 alkalommal mai nap |