< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: Osztályharc-2022 – Az MSZP szerint a Balaton nem válhat a burzsoázia szimbólumává

| Mobile | RSS

Osztályharc-2022 – Az MSZP szerint a Balaton nem válhat a burzsoázia szimbólumává

Az MSZP szerint nem szabad hagyni, hogy a Balaton a burzsoázia, az oligarchák szimbólumává váljon, a tónak újra a pihenést, a kikapcsolódást kell jelentenie mindenkinek – mondta a szocialisták budapesti elnöke vasárnap, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatón. Molnár Zsolt hangsúlyozta, tovább folytatják néhány hete indított Mentsük meg a Balatont! nevű aláírásgyűjtő akciójukat, amellyel elsősorban a szabadstrandok fizetőssé tételét, a vitorláskikötők privatizálását és a part túlzott beépítését kívánják megakadályozni. Molnár kiemelte, a Balatont érintő kérdéseket a 2022-es országgyűlési választási felkészülés fókuszába kívánják tenni. Cikkünk végén néhány kedves, jó tanáccsal szolgálunk az MSZP-nek a kibontakozó osztályharcukhoz, egyúttal sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy a Nagy Balaton Gate-et Korózs Lajos még nem filmesítette meg és bízunk abban, hogy a késedelem pusztán technikai jellegű. 

Sajtótájékoztatóján Molnár Zsolt megerősítette, az MSZP ősszel a parlament elé terjeszti a Balaton-törvény átfogó módosítását, ehhez pedig a többi ellenzéki párt javaslatait is várják. Molnár Zsolt közölte továbbá, azt is el szeretnék érni, hogy az ország minden szabad vízfelületét meg lehessen közelíteni kerékpárral. Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja elmondta, az egész országra kiterjesztik aláírásgyűjtő akciójukat annak megakadályozása érdekében, hogy a Fidesz és az oligarchák kisajátíthassák a Balatont, amely az ország közös nemzeti kincse.

Mindannyiunk bánatára az MSZP egyelőre nem készített újabb, mindent leleplező videót, amelyben Korózs Lajos a Németh-színészdinasztia segítségével mutathatná be, hogy már tizenhatezer forintba kerül a sima lángos Alsó-Bélatelepen, ami persze érthető, hisz’ csak az agymosott fideszesek nem tudják/nem hiszik el, hogy az összes sütöde extraprofitja a Lőrinc zsebébe vándorol, ráadásul az olajat is többször felhasználják, ami ugyancsak undok jobboldali szokás. A bármilyen karaktert hitelesen alakító Athina eljátszhatná, hogy a saját szemével látta azt az óriási, mesterséges szigetet, amelyet a Lőrinc szegregált cigánygyerekekkel építtet fel rabszolgamunkában, a tervek szerint Lölő Ájlendnek elnevezendő új szárazföldön pedig majd a kaszinók alá ásott bunkerekben rejti el az összerabolt lóvét. Athina fívére, Károly (Bangónésan: Károj) lehetne az MSZP Balaton-ügyi árnyékminisztere, aki arról is leránthatná a leplet, hogy a tónál már ott is mindenhol és mindenért fizetni kell, ahol amúgy nem. Ez is lehetne a Lőrinc sara, mert az ugye köztudott, hogy a tavat a tuggyukki már átjátszotta a Pénztárosnak. A tuggyukki gátlástalanságát szemlélteti az is, hogy jóban van a Trumppal, Amerikában meg ugye ott van a Szent Lőrinc-folyó, na, mégcsak az kéne, hogy itt is átnevezzék a Balatont Szent Lőrinc-tóvá. Lajos (Bangónésan: Lalyos) találhatna egy eltorzított hangú, kitakart fejű embert is, aki elmesélhetné: biztos forrásból tudja, hogy az egyik fideszes polgi ifjúkorában a tóba hugyozott, ezt pedig azért tehette meg bátran, mert már ’81-ben tudta, hogy egykor TEJhatalmú fideszes polgi lesz. Az alkotás zárójeleneteként Molnár Zsolt, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes (vigyázat, a sorrend hímsovinizmusra utal!) klottgatyás proletárgyerekeket vezetne boldogan a tóhoz, ahol együttes erővel űznék ki a siófoki plázsról a macskarészeg brit burzsoá turistákat. (Cs.T.)

Forrás: MTI/PS,  Fotó: MTI/Balogh ZoltánFacebook

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 113 megnézve, 1 alkalommal mai nap |