< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: Rendkívüli: alkoholtilalom lép érvénybe Siófokon

| Mobile | RSS

Rendkívüli: alkoholtilalom lép érvénybe Siófokon

BELFÖLDKÖZÉLETKözzétéve 2020 Júl 19.

Megszavazta a siófoki önkormányzat pénteken, hogy augusztus 1-től tilos lesz az egész városban alkoholt fogyasztani közterületen, vette észre a 24.hu a siófoki önkormányzat honlapján a döntést. A képviselő-testület emellett döntött arról is, hogy este 22 és hajnal 6 óra között az éjszaka is nyitva tartó boltok nem árulhatnak alkoholt.

A STRANDOKRA ÉS A VENDÉGLÁTÓ EGYSÉGEKRE EGYIK DÖNTÉS SEM VONATKOZIK.

Az önkormányzat rendelkezett arról is, hogy július 17-től augusztus 30-ig újra rendezvényterületté nyilvánítják a Petőfi sétányt, így lehetővé válik a biztonsági őrszemélyzet alkalmazása áteresztő pontokkal.

Kirándulók a siófoki Balaton-parton

Kirándulók a siófoki Balaton-partonFotó: Varga György / MTI

Az előterjesztést még július elején nyújtotta be a független polgármester, Lengyel Róbert, aki azzal indokolta a lépést, hogy a város biztonságosabbá, nyáron is élhetőbbé tételét célozná meg javaslataival.

Mint akkor írta,

Próbáljuk elérni azt, hogy sem a parkjainkban itt-ott részegen fetrengő hajléktalanok, sem pedig a mindennapokból “kiszabaduló” ifjak, következmények nélkül vedeljenek a közterületeinken. Elég abból is, hogy éjjel suhancok, vagy épp hajléktalanok a boltok polcairól tömegével veszik az olcsóbb sört, kommersz italokat, majd azok egy részét ismét csak az utcán közlekedve, óbégatva vedelik, az üres dobozokat meg üvegeket szanaszét dobálva.

A pénteki képviselő-testületi ülésen a siofoki-hirek.hu beszámolója szerint a polgármester azt mondta,

újra megjelentek a részegen, csordában vonuló bulituristák a városban, akik tonnaszám hagyják a szemetet maguk után. Feltankolnak az üzletekben, aztán mire a partra érnek, már dülöngélnek – rájuk nincs szüksége a városnak. Bírom a rendőrkapitány ígéretét a rendelet szigorú betartatására.

Lengyel Róbert azt is közölte, “helyzet van Siófokon és addig kell reagálnunk, amíg még tudunk. Csak egy hétvégén hat garázda, verekedéses bűncselekmény történt. A közterületi alkoholfogyasztás és az éjszakai alkoholárusítás stopja, a sétány őrzése – sokkal élhetőbbé válhat a város a nyáréjszakákon is”.

Az ülésen felszólalt Bene Zsolt alezredes, városi rendőrkapitány, aki szerint “a vírushelyzet után eddig nem tapasztalt agresszivitással engedik ki a gőzt sokan… Elszaporodtak a garázda jellegű cselekmények; jellemző az ittasság, sok a sérüléssel járó cselekmény”.

A város óriásplakátokon és kisebb hirdetőtáblákon is kihirdeti majd az új rendeleteket.

fecsego.eu/OLKT

Leave a Reply 153 megnézve, 1 alkalommal mai nap |