| Mobile | RSS

Bencsik János: Közpénzből tart el besúgót a közmédia

BELPOLITIKAKÖZÉLETKözzétéve 2020 Júl 20.

Bencsik János, független parlamenti képviselő.

 0MegosztásViagra helyett, csinálja ezt a trükkötUrotrin

Adskeeper
❗️

Közpénzből tart el volt besúgót a közmédia

?

 Újabb közérdekű adatigénylést nyújtottam be Papp Dániel vezérigazgatóhoz, miután az MTVA első körben nem volt hajlandó elárulni, mennyi közpénzeső hullott a “Magyarok a romániai rendszerváltó forradalomban” című négyrészes dokumentumfilm-sorozatra.

??

 Ennek készítője ugyanis az a kolozsvári születésű Xantus Gábor, aki a Román Kommunista Pártnak és a hírhedt román titkosrendőrségnek, a Szekuritáténak jelentett munkatársairól, és akiről 2008-ban megállapították, hogy Biró Ferenc álnéven “rendkívüli termékeny” informátor volt.

Ugyan Orbán Viktor a Parlamentben június végén azt ígérte, utánanéz az ügynek (https://bit.ly/3hlW9cP), erre a mai napig nem került sor. Sem az írásbeli kérdésemre nem válaszol a kormányfő, sem a benyújtott törvényjavaslatomat nem tűzték napirendre, amely kizárná volt ügynökök és besúgók akadémiai tagságát (https://bit.ly/3jtuubR).

?

 Ugyanígy titkolózik az MTVA, amely július elején megkerülte a válaszadást arra a kérdésre, mennyi közpénzt fizettek a filmekért Xantus Gábornak. Most az összes vonatkozó szerződést kikértem, amelyet a sorozat elkészítésével összefüggésben megkötöttek.

⚖️

 Ha erre sem kapok választ, kész vagyok bírósági úton kiperelni az adatokat. Közben pedig türelmesen várom Orbán Viktor magyarázatát, hogyan fér bele a “régi vágású kereszténydemokráciába” volt ügynökök és besúgók kitartása, pozícióba helyezése.


fecsego.eu/OLKT
Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |