| Mobile | RSS

Macron: kompromisszum körvonalazódik az európai uniós költségvetésről és a helyreállítási csomagról

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

Rendkívül feszült, kétségkívül kemény, de reményteljes tárgyalások zajlanak, amelyek során kompromisszum körvonalazódik az európai uniós költségvetésről és a hozzá kapcsolódó gazdasági helyreállítási csomagról – közölte Emmanuel Macron francia elnök Brüsszelben hétfőn, az uniós csúcstalálkozó negyedik napjának huszonhetes körben zajló tárgyalására érkezve.

Macron úgy nyilatkozott: óvatosan fogalmaz, mert noha van remény a megállapodásra, még nincs teljes egyetértés a tagállami vezetők között az uniós pénzek nagyságát és elosztását illetően. Elmondta, újabb javítások kerültek az asztalra a helyreállítási alap egészét és a benne szereplő támogatási tételeket tekintve, ami tájékoztatása szerint továbbra is a megbeszélések legérzékenyebb kérdése.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. július 19.

EU-csúcs: Nincs megegyezés a helyreállítási alapról, fogytán az uniós vezetők türelme

Angela Merkel német kancellár érkezésekor azt mondta, vasárnap este, hosszú tárgyalások után a vezetők kidolgozták a gazdasági mentőcsomag lehetséges keretét.

„Ez az előrelépés reményt ad arra, hogy akár már ma megállapodás szülessen, vagy legalábbis közel kerüljünk hozzá” – fogalmazott a német kancellár – írta az MTI.

fecsegoe.eu/168 óra

Leave a Reply 81 megnézve, 1 alkalommal mai nap |