< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nagymamájára és édesanyjára támadt letartóztatásba került

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nagymamájára és édesanyjára támadt letartóztatásba került


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
          E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Szegedi Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a szegedi férfit, aki több mint fél éve zaklatta és bántalmazta nagymamáját és édesanyját.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019. februárja óta él együtt édesanyjával és nagymamájával egy szegedi lakásban. A tavalyi év végén előzetes szóváltást követően a férfi mind a nagymamáját, mind pedig az édesanyját több alkalommal megpofozta. Ezt követően is rendszeresek voltak az agresszív magatartások mindkét sértettel szemben, melyek során a gyanúsított kiabált velük, szidalmazta őket, illetőleg csapkodta az ajtót, beleütött a falba. A gyanúsított 2020. július 15. napján ittas állapotban ismételten bántalmazta a 80 éves nagymamáját, akit a karjánál fogva ragadott meg és lökött az ágyra. Bántalmazta továbbá a férfi az édesanyját is, akinek a fejét az ablak sarkába ütötte. A vérző sérülések miatt a férfi a bántalmazással egy rövid időre felhagyott, azt követően azonban tovább pofozta a sértetteket. A férfi édesanyja megpróbált a lakásból elmenekülni, de őt a szekrény mögé szorította be.

A bántalmazásoknak másnap sem lett vége, a gyanúsított leszaggatta az édesanyja ruháit, illetőleg több alkalommal testszerte, illetőleg fejen ütötte őt. Ugyancsak bántalmazta a sértett védelmére kelő nagymamát is, akit fojtogatni is kezdett. Mindezeket követően a gyanúsított leakasztotta a wc ajtaját és azt rádobta a sértettekre, amit azonban sikerült kivédeniük.

A sértettek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A kapcsolati erőszak bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően a kényszerintézkedést elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a terhelt és védője fellebbezést jelentettek be a szabadlábon történő védekezés érdekében.

Szeged, 2020. július 21.

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész      
Leave a Reply 78 megnézve, 1 alkalommal mai nap |