< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Tisztelt Oláh István László főszerkesztő Úr/Kedves barátom

| Mobile | RSS

Tisztelt Oláh István László főszerkesztő Úr/Kedves barátom

A főszerkesztő levele 11.

Kedves Olvasóm!

A mai nap úgy fog bevonulni a történelembe, mint a magyar nyilvánosság fekete pénteke. A Fidesznek 10 év munkája van a mai napban. Egy évtizede kezdték el a haditerv a megvalósítását, amivel mára sikerült tönkretenni az Indexet, az egyik utolsó független hírlapot. Szégyen, ami történt, de nem meglepő. Láttunk már ilyet, és bizonyára még fogunk is. Nem hagják abba, amíg meg nem állítjuk őket: mindenkiért eljönnek előbb vagy utóbb. Az Origót elfoglalták. A Népszabadságot megölték. Most az Indexet is sikerült összeroncsolni.

A Fidesz politikájának lényege: ellopni vagy elpusztítani.

Ennyi maradt mára az egykori fiatal demokratákból. Nem fiatalok és nem szeretik többé a demokráciát. A pénzt szeretik és annál csak a hatalmat jobban. Legyen szó újságról, Balatonról vagy a turai kastélyról. Fakivágásról, parcellázásról és műemlékek lerombolásáról. Viszik, ami mozdítható és pusztítják, ami nem. Ami nem lehet az övék, az ne legyen. Riasztó ez az egész és elkeserítő.

Kedves Olvasóm! Nem szabad félnünk!

Van valamink, amit akkor sem tudnak eltörölni, akárhogy próbálkoznak: ez a magyar emberek reménye a változásra. Közös törekvésünk a jóra, az alkotásra, a szabadságra. Mi nem pusztítani és rabolni akarunk, hanem tégláról-téglára újjáépíteni a magyar köztársaságot. A demokráciát, amit az elmúlt tíz év megtiport.

Ma már jól látszik, hogy a magyarok többségének elege van Orbánból, változást szeretne, mert ebben a rendszerben már lélegezni is alig bír. Tavaly októberben sikerült alapjaiban megrengetni az Orbán-rendszert. És nem állhatunk meg félúton. Meg kell állítanunk a pusztítást!

Sok a tennivalónk, így együtt. Nekünk, akik újságot írunk és szerkesztünk rendületlenül, a fenyegetések és a megfélemlítés ellenére is meg kell mutatnunk a valóságot. Azt, amit az orbáni Fidesz minden erejével igyekszik elhazudni és eltitkolni. És neked is, aki e a sorokat olvasod.

Mondd el a szomszédodnak, hogy mi történt, győzd meg az ismerőseidet, hogy nem szabad tétlenségbe menekülni! Hívd fel a rokonaid figyelmét, mi történik nap nap után! Nem vagy eszköztelen. Nem vagy egyedül!

Mi megírjuk az igazságot, te pedig elmondhatod mindenkinek!

Köszönjük, hogy velünk vagy!

Barátsággal,

Zentai András, az EzaLényeg főszerkesztője

Leave a Reply 158 megnézve, 1 alkalommal mai nap |