| Mobile | RSS

Büntetőeljárás indulhat a lélegeztetőgép-beszerzés miatt, Polt Péter feljelentésként értékelt egy ellenzéki kérdést

SZERZŐ: 168 ÓRA

Írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter felé a DK egyik politikusa. Vadai Ágnes annak apropóján kérdezte a vádhatóság vezetőjét, hogy Szlovéniában kormányválság alakult ki a lélegeztetőgép-beszerzések miatt. Felidézte, hogy az ottani ügyeletek felvetik a korrupció gyanúját és hasonló lehet a helyzet itthon is. „Magyarország 16 ezer lélegeztetőgépet vásárolt, mintegy 300 milliárdért – az átlagár ebben az esetben 18.75 millió forint, csaknem duplája annak, ami a szlovén ügyészségben gyanút keltett.”

Még egy borzasztó szóviccet is sikerült elsütnie, ugyanis a készülékek árait „lélegzetelállítónak” titulálta.

„A magyar bűnüldöző hatóságokban egyáltalán nem merült föl a korrupció, vagy legalább a szabálytalan közbeszerzés gyanúja?” – szegezte neki a kérdést Polt Péternek. A legfőbb ügyészben az írás láttán alighanem megmozdult valami, mivel a kérdést feljelentésként értékelte és azt a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította. Jelezte, az ő dolguk lesz eldönteni, történt-e bűncselekmény.

Koronavírus - Újabb orvosi eszközöket szállító gép érke

Orbán Viktor és Palkovics László egy Kínából érkező szállítmányt vizslat.Fotó: Kovács Tamás

A kérdést szemléző 444.hu megjegyzi, a külügy által beszerzett 16 ezer lélegeztetőgép átlagára egyébként nemcsak a szlovénekhez képest tűnik magasnak, de a magyar Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) is majdnem feleannyiért jutott ilyen eszközökhöz.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 148 megnézve, 1 alkalommal mai nap |