< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Elvette a pénzüket és még a kólájukat is megitta – letartóztatásban a szentesi rabló

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Elvette a pénzüket és még a kólájukat is megitta – letartóztatásban a szentesi rabló

 
   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
          E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a szentesi férfinek, aki két kiskorút rabolt ki múlt hét csütörtökön.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020. július 23. napján 11 órakor Szentesen, az utcán megszólított két tizenhárom éves fiút azzal, hogy segítsenek rajta, adjanak neki 2.000,- Ft-ot. A sértettek közölték, hogy nincs pénzük, nem tudnak adni, mire a gyanúsított közelebb lépett hozzájuk, emelt hangon ismételten a pénz átadására szólította fel őket. Közölte a gyanúsított azt is, hogy tudja hol van a pénzük, küzdő sportokat űzött és megfenyegette sértetteket arra az esetre, ha nem adják át a pénzüket. A testi épségük elleni közvetlen fenyegetés hatása alatt álló sértettek átadták a gyanúsítottnak a náluk lévő 500,- illetőleg 30,- Ft-ot, valamint a gyanúsított az egyik sértett dobozos kóláját is elvette és megitta.

Az eljárás során mindezeken túlmenően megalapozott gyanú merült fel arra nézve is, hogy a gyanúsított ugyancsak Szentesen, idén márciusban megállított és megszólított egy kerékpárral közlekedő kiskorút. A sértettől ezen alkalommal is pénzt kért, majd miután a kiskorú elsőre azt megtagadta, gyanúsított a zsebében lévő késhez nyúlt, megmutatta a sértettnek és újból a pénze átadására szólította fel őt. A fenyegetés hatására a kiskorú sértett a nála lévő 2.600,- Ft-ot a gyanúsítottnak átadta.

A 3 rendbeli rablás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés, valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a gyanúsított különös visszaesőként követte el a bűncselekményeket.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Szeged, 2020. július 27.
távollévő:

                       Dr. Kopasz Zsolt                          főügyész  


                helyett jelen lévő: 


                Dr. Törő Sándor
                   főügyészhelyettes    
Leave a Reply 54 megnézve, 1 alkalommal mai nap |