< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Ukrán embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség – FOTÓVAL

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Ukrán embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség – FOTÓVAL

 01 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, akit a héten kilenc afgán állampolgárral a járművében értek tetten.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottat a Rendőrség munkatársai 2020. július 27. napján, az éjjeli órákban vonták ellenőrzés alá Ásotthalom külterületén, az 55-ös számú főúton. Az ukrán férfi az általa vezetett gépkocsiban kilenc utast szállított, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták.

A gyanúsított az ismeretlen megbízójától kapott utasítás szerint a Magyarország területére mások által illegálisan átkísért migránsokat Nyugat-Európa felé szállította volna tovább.

A járási ügyészség a több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére, a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal mindenben egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte. A végzés ellen a gyanúsított illetve védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé.

Az eset kapcsán készült képfelvétel az alábbi linkről érhető el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/embercsempeszt-fogtak-a-rendorok-az-55-os-uton

Szeged, 2020. július 31.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

          távollétében:
                 dr. Törő Sándor

főügyész-helyettes

Leave a Reply 445 megnézve, 2 alkalommal mai nap |