| Mobile | RSS

Durvul a járvány Magyarország körül, egyre több az új koronavírus-fertőzött a szomszédos országokban

2020. JÚLIUS

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: MTI

Magyarország körül egyre több az új koronavírus-fertőzött.

Romániában a stratégiai kommunikációs törzs csütörtöki jelentése szerint ismét megdőlt a napi esetszám negatív rekordja: az utóbbi 24 órában újabb 1356 embernél mutatták ki a fertőzést. Az utóbbi két hét adatai alapján már az ezret közelíti a napi esetszám átlaga, a fertőzés még mindig gyorsuló ütem terjed. Az utóbbi 24 órában újabb 35 koronavírusos ember halt meg, amely másfélszerese az utóbbi két hét napi átlagának. Ezzel 2304-re emelkedett a járvány romániai halottainak száma.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. július 29.

Romániában tilos lesz a tánc, szigorít az ország a járvány exponenciális terjedése miatt

Harmadik napja meghaladja a százat az egy nap alatt diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában az osztrák egészségügyi minisztérium csütörtöki jelentése szerint. Az elmúlt 24 órában 105 új koronavírusos esetet észleltek, szerdán 173, kedden pedig 119 új fertőzöttet diagnosztizáltak. Ausztriában eddig 20 955 ember koronavírus-tesztje lett pozitív, közülük 718-an haltak bele a vírusfertőzés okozta betegségbe, míg 18 628-an meggyógyultak.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. július 26.

Szigorítja a beutazást hétfőtől Ausztria a koronavírus miatt

– Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, csütörtökre újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma csaknem 1200 esettel – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közölt adatokból. Az elmúlt napon 1197 új esettel 68 794-re nőtt a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 23 újabb halálos áldozattal 1673-ra.

Lengyelországban a koronavírus-járvány kitörése óta rekordmagas napi növekményt jegyeztek, 615 új koronavírus-fertőzést mutattak ki. A járvány március eleji kitörése óta 45 ezer 31 bizonyítottan fertőzöttet embert jegyeztek fel, és 1709 koronavírusos beteg hunyt el. Az utóbbi 24 óra alatt tizenöt fertőzött, többségében más betegségekben is szenvedő ember halt meg.

 Csehországban ismét magas a napi újabb koronavírus-fertőzések száma: kedden és szerdán is több mint 275 Covid-19 megbetegedést mutattak ki, holott június végén a napi növekedés már jóval száz eset alatt mozgott – derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján közölt statisztikából.

Szintén rekordszámú, 363 új fertőzöttet regisztráltak az utóbbi 24 órában Bosznia-Hercegovinában, ahol a koronavírus-járvány kezdete óta hivatalosan 11 109-en fertőződtek meg. Csütörtökre további nyolcan haltak bele a Covid-19 betegségbe, a halálos áldozatok száma ezzel 305-re nőtt.

– Hetek óta a legmagasabbra emelkedett Németországban a bizonyítottan fertőzöttek napi száma 902 esettel – közölte a Robert Koch német közegészségügyi intézet (RKI) csütörtökön, de a Tönnies húsipari vállalat egyik vágóhídján júniusban keletkezett helyi járványgócot leszámítva május óta nem regisztráltak ennyi új esetet. A járvány németországi kezdete óta 207 ezer 828 ember szervezetében mutatták ki igazolhatóan a Sars-CoV-2 vírust, közülük eddig 9136-an haltak meg.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. július 25.

Németországban megérkezett a járvány második hulláma

Javult viszont a helyzet Olaszországban: három beteg veszítette életet egy nap alatt, ez a legalacsonyabb adatnak számít a koronavírus járvány februári terjedése óta.

A világon 17 029 155 ember fertőződött meg csütörtökig, a ragály miatt elhunytak száma 667 011-re nőtt. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.

A világjárvány miatti legtöbb halálesetet az Egyesült Államokban jegyeztek fel: csütörtökre százötvenezer fölé emelkedett számuk.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2020. július 21.

Kaliforniában most regisztrálták a legtöbb új fertőzöttet a járvány kitörése óta

– Akár öt év börtönbüntetést is kaphat három nő Ausztráliában, mert letagadták, hogy koronavírustól fertőzöttek, amikor Melbourne-ből visszatértek Brisbane-be – adta hírül az ausztrál média. A 19 és 21 év közötti nők a járvány-határőrségnek hazudtak, mert el akarták kerülni, hogy karanténba kényszerüljenek.

 Moszkvában már több mint 37 ezer utast bírságoltak meg amiatt, hogy nem viselt szájmaszkot és kesztyűt a tömegközlekedés járművein és zárt közterületen a járványvédelmi előírás május 12-i bevezetése óta – közölte csütörtökön az orosz főváros közlekedési vállalata.

Az ellenőrzést szúrópróba-szerűen végzik a moszkvai metróban és a felszíni tömegközlekedési eszközökön. Naponta átlagosan száz metróállomáson és mintegy 3800 járművön kontrollálják az utasokat. A bírság összege 5 ezer rubel(mintegy 20 ezer forint).

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 531 megnézve, 1 alkalommal mai nap |