| Mobile | RSS

Letartóztatták a szegedi önkormányzati képviselőt, Joób Mártont és két közvetlen munkatársát

– SZERZŐ: 168 ÓRA – FORRÁS: 24.HU

Letartóztatta a Kecskeméti Járásbíróság a 250 millió forintos áfacsalással gyanúsított Joób Mártont és közvetlen munkatársait. Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére közölte, a nyomozási bíró a főügyészség indítványának megfelelően elrendelte a cég vezetőjének és két közvetlen munkatársának a 30 napos letartóztatását. A többi gyanúsított letartóztatásáról várhatóan még csütörtök délután döntenek.

A főügyészség az önkormányzati képviselő mellett még hét férfinak a letartóztatását indítványozta az ügyben.

Azzal gyanúsítják őket, hogy fiktív számlázással majdnem 250 millió forintos hátrányt okoztak a költségvetésnek.

Joób az Összefogás Szegedért Egyesület politikusa.

A megalapozott gyanú szerint a szórólapterjesztéssel foglalkozó – a bűnszervezet tetején álló szegedi székhelyű – gazdasági társaság a 2013 és 2017 vége közötti időszakban valós gazdasági esemény nélküli számlákat fogadott be fiktív számlák kiállítására létrejött cégektől. A számlázási lánc tetején álló cég a szórólapterjesztést négy megyében folytatta, jellemzően be nem jelentett alkalmazottakkal.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2019. október 17.

Fiktív számlákkal egymilliárdos kárt okozott egy Tatabányáról irányított nemzetközi bűnszervezet

Költségei fedezésére, valamint az áfafizetési kötelezettségének csökkentésére három különálló számlázási láncot alkotó cégcsoporttól fogadott be fiktív számlákat. A számlázási láncban levő cégek kizárólag a fiktív számlák kibocsájtására jöttek létre, és a láncok legalján olyan gazdasági társaságok álltak, amelyek vagy nem teljesítették adóbevallási kötelezettségüket, vagy ha tettek is bevallást, az adót már nem fizették meg.KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

2019. október 31.

Amerikában fogták el egy dunántúli számlagyáros banda vezetőjét

A bűncselekményt megvalósító tevékenység leplezése végett a fiktív számlákat kiegyenlítették, de a számlakibocsátásért járó jutalékok levonása után a fennmaradó összeget visszajuttatták a szegedi cég vezetőjéhez.

Az őrizetbe vett gyanúsítottak között a számlázási láncok tetején álló cég vezetője, azaz Joób, valamint a szórólapterjesztést koordináló területi vezetők és a fiktív számlázó cégeket biztosító személyek vannak.

A szegedi önkormányzat közleményében megdöbbentőnek nevezte a történteket, és azt írta, hogy az ügynek semmi köze nincs Joób képviselői munkájához.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 525 megnézve, 1 alkalommal mai nap |