< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet / Blog article: Zivatar, felhőszakadás és hőség miatt is figyelmeztetést adtak ki

| Mobile | RSS

Zivatar, felhőszakadás és hőség miatt is figyelmeztetést adtak ki

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 34 fok között valószínű.

A fővárosra és Pest, BaranyaBács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, FejérGyőr-Moson-Sopron, HevesKomárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Baranya, FejérGyőr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyébenfelhőszakadások miatt is figyelmeztetnek.

Fotó: OMSZAz előrejelzés szerint a déli óráktól az Alpokalján és a délnyugati térségében már kialakulhat zivatar, majd késő délután és este egy hozzávetőlegesen Pécs-Miskolc vonaltól északra, északnyugatra lehet több zivatar kialakulására számítani. Számottevő eséllyel ekkor társulhat hozzájuk felhőszakadás, viharos szél, esetleg nagyobb jég.

Fotó: OMSZA napi középhőmérséklet a déli megyékben 25 fok körül, vagy kevéssel afelett alakulhat, a hőség miatt BaranyaBács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében vannak érvényben riasztások.

Fotó: OMSZA legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 34 fok között valószínű, késő estére 21, 27 fokra hűl le a levegő.

fecsego.eu/népszava.hu

Leave a Reply 97 megnézve, 1 alkalommal mai nap |