< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Az utolsó simítások – Jönnek az új kiállítások

| Mobile | RSS

Az utolsó simítások – Jönnek az új kiállítások

Tisztelt Sajtópartnerünk!

Hamarosan megnyitja kapuit a megújult Móra Ferenc Múzeum: az utolsó simítások, finomítások folynak a kiállítóterekben. Máté Bence fotói, a természetvédő Móra, Rózsa Sándor cellája, Gábor Áron rézágyúja és Munkácsy alkotásai is várni fogják a látogatókat.

A kiállítások termeiben augusztus 5-én, szerdán 15 órakor tartunk sajtóbejárást.

A végéhez közeledik a szegedi múzeum felújítása. A kiállítótermekben az utolsó simításokat végzik, hogy minden készen álljon az augusztus 14-i újranyitásra.

Igazi kiállítás-kavalkád várja majd az érdeklődőket: a megújult természettudományi tárlatot Máté Bence gyönyörű fotói egészítik ki, ahol egy virtuális patakba is besétálhatnak majd az érdeklődők. A természetvédő Móra Ferencet mutatja be egy igazán természetközeli, digitális játékokkal színesített tárlat, valamint a Várban megismerhetjük az egykori vár és az árvíz történetét, Rózsa Sándor és a boszorkányok titkait.

Két új időszaki tárlattal is készül a múzeum: az egyiken Gábor Áron rézágyúját és további 48-as ereklyéket láthatunk, például azt a pipát, melyet Deák Ferenc kapott ajándékba Széchenyi Istvántól. A díszteremben Munkácsy Mihály Honfoglalás című festménye titkainak nyomába eredhetünk az eredeti vázlatok segítségével.

A kiállítások termeiben augusztus 5-én, szerdán 15 órakor tartunk sajtóbejárást, melyre tisztelettel várjuk az újságíró kollégákat.

Kérjük, hogy a múzeum Tisza-felőli oldalában, a rakpart járdáján várakozzanak, onnan együtt megyünk be az épületbe. (Esős idő esetén saras kinti körülmények várhatóak.)

fecsego.eu

Hegedűs Anita

PR-referens

Móra Ferenc Múzeum

Leave a Reply 55 megnézve, 1 alkalommal mai nap |