< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, Szegedi Törvényszék, White House / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Éjjel az utcán egyedül sétáló nőre támadt – vádemelés

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG//S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Éjjel az utcán egyedül sétáló nőre támadt – vádemelés

  
       6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
         Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 
PP

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a budapesti férfival szemben, aki tavaly áprilisban, Szegeden, szexuális erőszakot követett el egy nővel szemben, arra kényszerítve őt, hogy eltűrje, amint önkielégítést végez.

A vádirat szerint a vádlott az éjféli órákban egy egyedül sétáló nőre lett figyelmes Szeged móravárosi városrészén. Követte a hazaérő sértettet, aki társasházi otthona bejáratán át éppen a lépcsőházba lépett be. Ekkor a nőt a vállánál megragadta és a lépcsőházi előtérbe belökte. A sértett próbált segítségért kiabálni valamint a vádlott szorításából kiszabadulni és elmenekülni, azonban a férfi a földön fekvő nőt a lábainál fogva visszahúzta. Ezt követően őt a testével a földhöz szorította, és nemi szervét előbb ruházatán át, majd azt róla lerángatva fogdosni kezdte. Ezután a sértett száját egyik kezével mindvégig befogva a vádlott önkielégítést végzett, majd a helyszínt elhagyta.

A cselekmény következtében testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedő sértett a vádlottal szemben joghatályos magánindítványt terjesztett elő, azaz kérte megbüntetését.

A vádlottat a járási ügyészség szexuális erőszak bűntettének elkövetésével vádolja. A vádemeléskor letartóztatás kényszerintézkedés hatálya alatt álló vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. augusztus 04.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

                              távollétében:

dr. Törő Sándor
főügyész-helyettes

Leave a Reply 60 megnézve, 1 alkalommal mai nap |