< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, HITA, Közélet, Kultúra / Blog article: A velencei strandvonatokon egymás nyakába lihegnek az utasok.

| Mobile | RSS

A velencei strandvonatokon egymás nyakába lihegnek az utasok.

Hiába van maszk, ha akkora a tömeg, hogy lépni sem lehet az emberektől.

Népszava egyik munkatársa arról számol be, hogy elképesztő tömeg zsúfolódott fel szombat reggel a Déli pályaudvarról Velencére tartó vonatra: nemhogy ülő-, de állóhely is alig akadt a 9:10-kor startoló járaton. Annyian voltak, hogy a kalauz nem tudott mozogni közöttük, és ellenőrizni a jegyeket.

Az utasok között nincs másfél méter, sőt, az egy légterű szerelvényekben az emberek még a harminc centiméteres távolságot sem tudják mindig tartani.

A legtöbben azért hordják a maszkot, de a zsúfoltság így is komoly kockázatot jelent a járvány újbóli megerősödésének idején, főleg úgy, hogy az utasteret klímaberendezés hűti, ami a benti levegőt kevergeti.

Az eset nem egyedi, hanem minden hétvégén rendszeres a Velencére tartó járatokon.

A Népszava kereste a MÁV-ot, hogy miért nem indítanak sűrűbben járatokat és, hogy miért nem figyelnek jobban a biztonsági intézkedésekre, de cikkük írásakor még nem kaptak választ kérdéseikre.

FRISSÍTÉS:

MÁV: mi most is készültünk!

A MÁV szerint ők mindent megtettek a hétvégi roham kezelésére: mint a Népszavának küldött válaszukban írták:“A vasúttársaság erre a hétvégére is kiemelten készült, mozgósította a tartalékait és a lehető legnagyobb kapacitással üzemelteti járműveit a turisztikailag frekventált vonalakon. A Velencei-tó utasforgalmának kiszolgálása az átlagosan félóránként közlekedő Z30 és G43 viszonylatszámozású járatainkkal biztosított a nyári menetrendi időszakban, így ezen a hétvégén is. Dupla és tripla egységű motorvonatokat közlekedtet a MÁV-START. (Maximum 3 egységből állhatnak a FLIRT motorvonatok. Egységenként 200 ülő és 164 állóhely, azaz három egységgel egyidőben akár több mint ezer utast tudunk szállítani). A Velencei-tóhoz közlekedő járatok nem hely- és/vagy pótjegykötelesek.” A járványhelyzet kapcsán azt a MÁV is hangsúlyozta, hogy járataikon a védőmaszk használata kötelező – a zsúfoltság jelentette fertőzéskockázatra azonban nem tértek ki.

fecsego.eu/OLKT

MÁV-Startolkt.netstrandvonat 0MegosztásFacebookTwitterGoogle+Ez is ÉrdekelhetÉjszaka javítja a látást Csináld ezt lefekvés előttAyur Read Pro|Hirdetés

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |