| Mobile | RSS

Döbbenetes tények derültek ki a kormányzati fotók alapján – nyugtalanító a következtetés!

Az Átlátszó hónapok óta próbálja megtudni az Orbán-kormány állami intézményeitől, hogy milyen orvosi és védőeszközöket vettek a magyar orvosoknak, mentősöknek, rendőröknek. Az adatok közlésében azonban nem nagyon erőlködnek az intézmények, így a atlatszo.hu a kormánypropaganda oldalain megjelent képekből próbálta meg kideríteni, hogy melyik cégek, milyen gyártótól, milyen minőségű védőfelszereléseket hoztak Magyarországra.

Az eredmény döbbenetes lett, a kormányzati opldalakon megjelent eszközök, vagy azok csomagolásának fotói alapján lehet feltételezni, hogy

AZ EURÓPAI SZTENDERDEKET SÚLYOSAN ALULMÚLÓ TÍPUSOK IS BEÉRLKEZTEK AZ ORSZÁGBA,

nyolc olyan eszközt találtak, amelyekkel komoly problémák lehetnek! Alapos vizsgálattal, a csomagoláson vagy magán a terméken megjelenő kép feliratai alapján azonosították az egyes termékek gyártóit, a termék megnevezését, a kapott adatok alapján pedig megpróbálták ellenőrizni, hogy az exportőr az szokásos, Európában is érvényes papírokat adott-e melléjük.

A saját kutatást azért kellett elkezdeniük, mert ugyan június legelején közérdekű adatigénylést adtak be több kora márciusi, köztük két védőeszközök beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárással kapcsolatban, ám azokra semmilyen választ nem kaptak, nem derült ki, konkrétan honnan, mit és mennyit vásárolt a magyar állam.

Több olyan esettel is találkoztak, amikor a CE jelzés, ami azt bizonyítja, hogy a termék megfelel az európai biztonsági minőségi sztenderdeknek, hamis volt. Sőt! Találkoztak olyan minőségi bizonyítvány kiállítóval is, aki a European Safety Federation (ESF) feketelistáján szerepel, mint gyakori kamupapír-kiállító.

A közzétett képekből az is kiderül, hogy kórházakba is jutott olyan maszk, amely egyáltalán nem felel meg az európai szbaványoknak. Ha tudni szeretné, hogy mely maszkokat kerülje el messzire, az Átlátszó cikkére kattintva képpel leírással együtt megtudhatja!

A problémás eszközök listája:

  • Dandong Devote Garment Co., Ltd. — Medical disposable protective suit – Védőoverál
  • Guangdong Owgels Science & Technology Co., Ltd. — Surgical Mask — Sebészi maszk
  • Shandong Huien Medical devices Co. Ltd – Medical Surgical Mask – Sebészi Maszk
  • Xinxiang Kangmin Hygienic Materials Development Co.Ltd. – Surgical Mask – Sebészi Maszk
  • Henan Aklly Filter Engineering Co. Ltd. – Face Mask – FFP2(?) Arcmaszk
  • fecsego.eu/OLKT
Leave a Reply 69 megnézve, 2 alkalommal mai nap |