| Mobile | RSS

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

Eldőlt: mindenhol közös ellenzéki jelölt lesz 2022-ben

szerző:hvg.hu

Hat ellenzéki párt elnöke megállapodott arról, a 2022-es országgyűlési választáson minden körzetben egy jelöltet állítanak a fideszessel szemben. Megállapodtak arról is, az október 11-i időközi választáson egy jobbikos jelölt mögé állnak be.

A DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Momentum és a Párbeszéd elnökei megállapodtak arról, 2022-ben minden egyéni választókerületben közös jelöltet indítanak a fideszessel szemben. Ha a közös jelöltről nem tudnak tárgyaláson dönteni, előválasztást tartanak. Ígéretük szerint közös programot is kidolgoznak, ami alapján a győzelem esetén kormányoznak majd.

Eldőlt az is, az október 11-i időközi országgyűlési választáson a jobbikos Biró László lesz az ellenzék közös jelöltje. Szerencs térségében azután tartanak időközi választást, hogy motorbalesetben elhunyt a fideszes Koncz Ferenc. A Fidesz korábban bejelentette, a néhai képviselő lányát, Koncz Zsófiát indítják.

Biró László a 2018-as választáson is indult, Koncz Ferenc 49 százalékához képest 31 százalékot szerzett, míg a szocialista jelölt 15-öt.

A mostani ellenzéki egyeztetéseken információink szerint több jelölt neve szóba került, egy forrásunk azt mondta, az utolsó körben Biró mellett egy szocialista jelölt, Bráz György volt tiszaújvárosi polgármester indításáról tárgyaltak.

Ha az ellenzék nyer az általuk nehéznek tartott körzetben, matematikai értelemben oda lenne a Fidesz parlamenti kétharmada (hiszen nem lenne meg a szükséges 133 képviselő), a gyakorlatban azonban ez ennél bonyolultabb. Erről itt írtunk bővebben:

fecsego.eu/hvg.hu

Leave a Reply 82 megnézve, 1 alkalommal mai nap |