< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Kiderült, hogy mi van a magyar mézben

| Mobile | RSS

Kiderült, hogy mi van a magyar mézben

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vizsgálata alapján biztonságosak a hazai kínálatban szereplő mézek – számolt be a Magyar Nemzet.

Domokos László,

A szervezet az idén is elvégezte a közforgalomban lévő mézek fizikai-kémiai ellenőrzését, összesen 381 hazai és külföldi mézmintát vizsgálva. A nagy szupermarketek polcairól 88 mintát vettek le, és mintegy 151 termelői akácméz minőségét ellenőrizték.

A szervezet honlapján elérhető összegző táblázat szerint az áruházakban kapható legtöbb méz megfelelt az előírásoknak, két áruval kapcsolatban azonban probléma merült fel, míg három termék elbukott a teszten – írta a napilap.

Az OMME számos EU-s és nem EU-s mézkeveréket vizsgáltatott meg, emellett mintákat vettek például mexikói, argentínai, chilei és egyéb latin-amerikai termékekből is. Az eredmények megnyugtatók voltak, csupán egyetlen termék nem felelt meg az előírásoknak.

A szakemberek ezért az elmúlt ötven év legrosszabb méztermését várják az idén. Egyes becslések szerint olyannyira kevés méz készült ebben a szezonban, hogy januárra már nem marad magyar áru a hazai piacon. A méhészeket ráadásul az elmúlt hetek viharos esőzései sem kímélték.

fecsego.eu/napi.hu

Leave a Reply 120 megnézve, 1 alkalommal mai nap |