| Mobile | RSS

Márki-Zay Péter a Gyurcsány-paradoxonról

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírásHa Gyurcsány és Orbán közül kell választani, az emberek Orbánt fogják. Mindig. A DK nélkül viszont nem lehet nyerni.

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Startban azt mondta, Gyurcsány Ferenc józan önmérsékletet tanúsított, mert a DK nélkül nem lehet leváltani Orbán Viktort,

viszont, ha az embereknek Gyurcsány és Orbán között kell választani, akkor mindig az utóbbit fogják.

Ezért azt állította, ha Gyurcsány vezetésével indul az ellenzék, soha nem fog kormányra jutni. Ezt a leckét adta fel a Fidesz most – tette hozzá. Mint mondta, volt több egyeztetés, a pártok közöttin azért nem vettek részt, mert a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt.

Ők máshogy segítik az együttműködést, például részt vesznek annak a programnak a megalkotásában, amelynek jövő év elejére meg kell születnie, hogy lehessen a választók felé kommunikálni. Megismételte, ha az ellenzék összefog, kétharmadot is szerezhet, hiszen a felnőtt lakosság 35 százaléka a Fideszre szavaz, másik 35 százaléka ellenzéki, a pártnélküli 30 százalékot kell  meggyőzni a programmal.

Személyes ambícióiról azt mondta, egy előválasztáson megmérettettné magát miniszterelnök-jelöltként, és azt fogja támogatni, aki az előválasztást megnyeri. Márki-Zay Péter előzőleg Facebook-oldalán azt írta, szerinte a választók 20-25 százaléka azért nem szavazott a közös ellenzékre, mert tartott  Gyurcsány visszatérésétől.

A Jobbik, a Momentum, és mi kiábrándult korábbi fideszes szavazók is abban a biztos tudatban fogunk össze Gyurcsány Ferenc pártjával, hogy összehasonlíthatatlanul tisztességesebbek, mint az országba pénzért bűnöző migránsok tömegeit betelepítő, a nemzet vagyonát naponta milliárdonként elsajátító, kritikusait megfélemlítő és pártállami eszközökkel elhallgattatni igyekvő, gyűlöletpropagandát folytató Fidesz.

Szerinte a Fidesz pontosan tudja, a 2022-es választás kimenetele azon múlik, a magyarok mi között választhatnak:

– Ha a kérdés »Orbán vagy Gyurcsány«, Orbán örökké hatalomban marad

– De ha a kérdés »TOLVAJOK VAGY BECSÜLETES MAGYAROK«, akkor Orbánt kétharmaddal fogjuk elkergetni!

Ezért megköszönte Gyurcsány Ferencnek, hogy megtette azt az önzetlen gesztust, megnyugtatta a tőle még Orbánnál is jobban idegenkedő választókat, hogy nem akar az ország vezetője lenni.

Gyurcsány gyerekesnek tartja a vitát a sorsárólNem lesz 2022-ben miniszterelnök, házelnök, „és még ki tudja micsoda”.

Kiemelt kép: 24.hu/Marjai János

fecsego.eu/hír24

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál
Leave a Reply 149 megnézve, 1 alkalommal mai nap |