| Mobile | RSS

Nagyon félhet a Fidesz a kétharmad elveszítésétől: Orbán kizáratná az ellenzéket az időköziről

augusztus 21, 2020 Jabronka Richárd

Kép forrása: AFP

Jakab Péter, a Jobbik elnöke arról számolt be közösségi oldalán, hogy a Fidesz ellehetetlenítené az ellenzék közös jelöltjének indulását a borsodi időközi választáson.

Lukasenka se csinálná jobban: Orbán kizáratná az ellenzéket az időközi választásból

– írja az ellenzéki politikus.

Péntek 16 óra, vagyis a fellebbezési határidő lejárta előtt pár perccel a Fidesz megfellebbezte, hogy Bíró László az ellenzék közös jelöltjeként elindulhasson az időközi országgyűlési választáson Borsod 6-os választókörzetében. Így, bár szombat reggel indul a hivatalos kampány, Bíró László egyelőre nem indulhat el a Fidesz jelöltjével, az elhunyt Koncz Ferenc lányával szemben

– áll a posztban. Az indok egyszerűen nevetséges:

a Fidesz szerint nem Jakab Péter a Jobbik elnöke, mert bár január 25-én megválasztották, a bíróságnak 7 hónap is kevés volt ahhoz, hogy ezt átvezesse a birosag.hu-ra, hiába kaptam meg az elnökként való bejegyzésről szóló végzést július 9-én. 

“Ezzel a lépéssel Orbán Viktor és a Fidesz végleg megérkezett a keleti diktátorok szintjére, oda, ahol az ellenzéket adminisztratív eszközökkel próbálják meg eltiltani a választáson való részvételtől. 

A hatalom fél az ellenzéki összefogástól, ezért szintet léptek. Tudják, hogy itt már nem elég elcsalni a választást, nem elég szavazatot vásárolni, fenyegetni, lejáratni. Ezért úgy döntöttek, el sem engedik indulni Bíró Lászlót a választáson.”

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |