< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Polt Péter azonnali hatállyal kirúgta a Bács-Kiskun megyei főügyészt és a helyettesét

| Mobile | RSS

Polt Péter azonnali hatállyal kirúgta a Bács-Kiskun megyei főügyészt és a helyettesét

– SZERZŐ: ÁGOSTON ZOLTÁN

November 15-én Polt Péter legfőbb ügyész azonnali hatállyal menesztette Nánási László Bács-Kiskun megye főügyészt és Dókáné Pályi Krisztina főügyészhelyettest – írja a Hírösvény.

A Legfőbb Ügyészség nem indokolta a döntést, de a kecskeméti portál úgy tudja, a kettős kirúgás hátterében a legnagyobb magyar húsipari cég, a kiskunfélegyházi székhelyű Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosának, Piero Pininek a büntetőügye áll. A férfi ellen még évekkel ez előtt indított nyomozást a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága egy többszereplős, ötmilliárd forintos adócsalási ügy miatt. 2019 márciusáig szabadlábon védekezhetett, akkor viszont letartóztatták arra hivatkozva, hogy a társaival akadályozza a nyomozást és próbálja meghiúsítani, hogy a nyomozás eredményre vezessen. 

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Piero Pini – aki mindvégig tagadta a bűnösségét – júniusban kárenyhítésként befizetett kétmilliárd forintot, ezen túl pedig felajánlott még egymillió eurót a szabadlábra helyezéséért. Ez nem hatott, a férfi letartóztatásban maradt, nemrég befizetett még egymilliárd forintot a NAV számlájára, ami után a Bács-Kiskun megyei főügyészség a napokban végül indítványozta a szabadlábra helyezését, ráadásul úgy, hogy még óvadékot sem kértek tőle. A Hírösvény szerint ez volt az, ami kivágta a biztosítékot.

Az egyelőre nem világos, hogy a két menesztett főügyészségi vezető ellen indul-e hivatalos eljárás vagy maradhatnak más beosztásban. Nánási Lászlót Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség osztályvezető ügyésze váltja a poszton, helyettese Német Zsolt, a Kecskeméti Járási Ügyészség eddig vezetője lesz.

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 108 megnézve, 1 alkalommal mai nap |