< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, Közélet / Blog article: CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nyereményt ígért telefonegyenleg feltöltéséért cserébe vádemelés

| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Nyereményt ígért telefonegyenleg feltöltéséért cserébe vádemelés


        6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
          Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
                         E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

Vádat emelt a Szentesi Járási Ügyészség azzal a két személlyel szemben, akik 2017. szeptembere folyamán, telefonon keresztül több sértettet is azzal a valótlan ígérettel ejtettek tévedésbe, hogy pénzt nyertek egy mobiltelefon-szolgáltató cég nyereményjátékán.

A vádirat szerint a szabadságvesztés-büntetését töltő férfi elhatározta, hogy a fogvatartott-társaitól tanult módon, telefonon azzal a csalárd történettel fog megtéveszteni ismeretlen személyeket, hogy kisorsolták nevüket egy nyereményjátékon. Ennek érdekében a vádlott ismeretlen körülmények között beszerzett egy mobiltelefon-készüléket, valamint előre megállapodott húgával a csalásból várt pénzösszegek megszerzésének módjában.

A tiltott módon birtokolt készülékről a vádlott magát valótlanul a mobilszolgáltató cég munkatársának kiadva három sértettet hívott fel, akikkel azt közölte, hogy 150.000 Ft nyertesei lettek. Az állítólagos pénznyeremény megszerzése érdekében a sértetteknek a vádlott által részükre megadott feltöltőkártyás telefonszámok egyenlegét 15.000 Ft-tal kellett feltölteniük, volt, amelyiküknek egyszerre ötöt is. Emellett a férfi pénzküldő szolgáltatással a testvére nevére még készpénzt küldetett mindhármukkal. Az így megszerzett, összesen 215.000 Ft készpénzt a vádlottak egymás között, ismeretlen módon felosztották.

A csalással a testvérpár mindösszesen 350.000 Ft kárt okozott, mely ezidáig nem térült meg. Káruk megtérítése érdekében két sértett az eljárás során polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottakat három rendbeli, kisebb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntett elkövetésével vádolja. Bűnösségük kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Szeged, 2020. augusztus 24.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 115 megnézve, 1 alkalommal mai nap |