< Böngészés > Főoldal / Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Kultúra, Sport / Blog article: Nem minden az olajpénz: a Bayern nyerte a Bajnokok Ligáját, elbukott a PSG

| Mobile | RSS

Nem minden az olajpénz: a Bayern nyerte a Bajnokok Ligáját, elbukott a PSG

PestiSrácok

SPORT

Hatodszor is megnyerte a Bajnokok Ligáját (avagy elődjét, a BEK-et) a Bayern, miután 1–0-ra legyőzte a francia PSG-t. A párizsi együttes az első félidőben több nagy helyzetet is kidolgozott, de a német csapattal szemben az összeset elpuskázta. Reméljük, pár év múlva csak rossz emlékként fogunk visszagondolni a nézők nélkül megrendezett, hangulattalan fináléra. Amely amúgy jó meccset hozott.

A Bayern München 1–0-s győzelmet aratott a Paris Saint-Germain felett vasárnap, a labdarúgó Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjében, így hatodszor hódította el a trófeát. A német csapat győztes találatát a francia Kingsley Coman fejelte az 59. percben.

A meccs első félidejében veszélyesebben játszott a PSG, de Neymarék az összes helyzetüket elrontották, Neuer többször is remekül védett. A szünet után a Bayern összehozott egy gólt, és bár messze nem játszott olyan fölényben, ahogyan sokan várták, végül így is nyert.

A Bayern a Barcelona után a második együttes Európában, amely kétszer triplázott, ugyanis 2013 után idén is megnyerte a BL mellett a hazai bajnokságot és kupaküzdelmet. Az Európai Szuperkupáért szeptember 24-ére kiírt mérkőzésen az Európa-ligában győztes Sevillával találkozik a bajor együttes a budapesti Puskás Arénában.

fecsego.eu/PestiSrácok

Fotó: MTI

Leave a Reply 510 megnézve, 1 alkalommal mai nap |