< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: A fővárosi olvasók durván fele nem fizetne internetes hírekért

| Mobile | RSS

A fővárosi olvasók durván fele nem fizetne internetes hírekért

– SZERZŐ: 168 ÓRA

Főként ingyenes tartalmakat szeretnek olvasni az interneten a budapestiek, derül ki egy friss felmérésből.

Az Opinio piackutató applikációval végzett reprezentatív felmérés szerint a megkérdezett fővárosiak 49 százaléka nem szeretne fizetni internetes tartalomért. Jóval kevesebben, 20 százaléknyian vannak azok, akik 500 és 1000, 15 százalék pedig 500 forintnál kevesebbet áldozna ilyen célú kiadásra.

Ugyanakkor más képet kapunk, ha életkor szerinti felosztásban nézzük az eredményeket. A férfiak körében jellemzőbb, hogy kinyitnák a pénztárcájukat a független sajtóért, a nők bizonytalanabbak a kérdésben. A legnagyobb fizetési hajlandóságot az X generáció mutatja, de a legfiatalabbak, vagyis a Z generáció tagjainak is több mint fele nem zárja ki, hogy fizetne egy hírportál tartalmaiért. Akik hajlandóak lennének fizetni az internetes tartalomért, jellemzően havonta 500 és 1000 forint közötti összeget adnának a teljes oldal eléréséért, 5000 forint felett pedig már csak a 40-49 évesek között találhatnának előfizetőkre. Összességében is ez a korosztály az, akik a legnyitottabbak a megoldásra, hiszen csak 28 százalékuk állítja, hogy egyáltalán nem fizetne, 6 százalék pedig nem döntött még. 

Az ötlet a baby boomer, vagyis 1964 előtt született generáció körében a legkevésbé népszerű, 68 százalékuk nem hajlandó fizetni a hírtartalomért – összegeztek a felmérés készítői. 

A kutatás kiterjedt az Index-szel kapcsolatos fejleményekre is. A budapestiek több mint 80 százalékát érdekelne egy olyan hírportál, amit az index.hu elmúlt hetekben felmondott munkatársai készítenének, ugyanakkor kevesebb, mint 50 százalék lenne hajlandó fizetni is ezért a tartalomért.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 118 megnézve, 1 alkalommal mai nap |