| Mobile | RSS

Kína július óta használ egy rejtélyes koronavírus-vakcinát

Kína július óta használ egy rejtélyes koronavírus-vakcinát

2020. augusztus. 24. 09:37 2020. augusztus. 24. 10:15 TECH

Kína július óta használ egy rejtélyes koronavírus-vakcinát

szerző:hvg.hu125

Az oltóanyagról semmit nem tudni azon kívül, hogy orvosoknak és ápolóknak adják be.Koronavírus-világjárványA második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.FRISS CIKKEK A TÉMÁBAN

Július óta engedélyezett státuszú egy rejtélyes koronavírus-vakcina Kínában; a szert elsősorban egészségügyi dolgozók és határőrök kapják meg, de azt nem tudni, pontosan miből áll és hány embernek jutott belőle eddig – írta a The Guardian.

Az, hogy a vakcina létezik és engedélyezték, azután derült ki, hogy a kínai állami kutatóintézet, a China National Biotec Group (CNBG) egyik vezetője egy interjúban szóba hozta azt. További részleteket azonban nem árult el a titokzatos szerről.

A brit Guardian szerint bizonyos helyzetekben, például egy egészségügyi krízis esetében forgalomba lehet hozni olyan vakcinákat, amelyek még nem rendelkeznek a használatához szükséges összes engedéllyel. Feltételezhető, hogy a kínai szer esetében is erről van szó.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közvetlen közelről figyeli a világban zajló vakcinateszteket. A szervezet szerint 170 olyan oltóanyagról tudni, amely alkalmas lehet a koronavírus okozta betegség kezelésére. Az anyagok közül több már a harmadik, vagyis utolsó tesztelési fázisban jár. Az oroszok által késznek mondott Szputnyik V nevű anyag itt is tart.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

fecsego.eu/hvg.hu

www.fecsego.eu nemzetközi hírportál
Leave a Reply 93 megnézve, 1 alkalommal mai nap |