| Mobile | RSS

Orbán súlyos betegsége esetén Semjén Zsolt és Pintér Sándor veszi át az ország irányítását

HírKlikk
2020. augusztus 28. 07:27

Szerda reggel derült ki, hogy a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a helyettese, Orbán Balázs a múlt szombaton egy Balaton-parti magánrendezvényen vett részt egy koronavírusos emberrel. Később Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója közölte, hogy az ő tesztje lett pozitív. 

Ezt követően, jelentette be Varga Judit igazságügyi miniszter, hogy ő is házi karanténba vonult, ugyanis hétfőn találkozott egy koronavírusos személlyel, vélhetően Hollikkal.

A hét végi rendezvényen ott volt a miniszterelnöki kabinetiroda több tagja is. Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs szintén otthoni karanténba került.

Noha az említettekkel rendszeres kapcsolatban van Orbán, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke arról tájékoztatta a Blikket hogy „a miniszterelnök nem érintett az ügyben”.

Mint azt a lap a TEK-től megtudta, ők biztosítják a kormányfő egészségügyi ellátását is a hivatalos programokon, de részleteket nem árultak el. 

Kiszelly Zoltán politológus szerint, a miniszterelnökkel való egyeztetésnek alapkelléke a maszk, a kézfertőtlenítő.

– Ha mégis ideiglenesen súlyosabban megbetegedne a kormányfő, a politikai döntéseket a helyettese, Semjén Zsolt hozná meg, a szakmai ügyeket pedig a belügyminiszter, Pintér Sándor intézné.Forrás: Blikk

fecsego.eu/hírklikk

Leave a Reply 79 megnézve, 1 alkalommal mai nap |