| Mobile | RSS

Gyakorlatozott a széttépázott ukrán hadsereg, meg is lett az eredménye, majdnem lezuhant egy vadászgépük (videó)

Csütörtökön gyakorlatozott az ukrán hadsereg a főváros közelében. Két Szu-27-es vadászrepülő épp azt szimulálta, hogyan lehet improvizált leszállópályára letenni a gépet, ám az egyik pilóta csúnyán elnézte a landolásra kijelölt útszakaszt és sikerült letarolnia egy közlekedési lámpát. Nem sokon múlt a tragédia, hiszen a gyakorlatot sok néző és rendőr követte. 

Hatalmas mázlija volt annak a pilótának, aki a Kijevet Csappal összekötő autópályára akarta letenni a vadászgépét. A jelentések szerint augusztus 27-én az ukrán légierő két Szu-27-es vadászgépe az improvizált leszállópályákon való landolást gyakorolta, mikor is az egyik gép elnézte a leszállópályát és majdnem a bámészkodó tömeg és a rendőrautók között ért földet. Ezt elkerülte, azonban számos videó készült róla, ahogy elkaszál egy közlekedési táblát, nem kis kárt okozva ezzel a repülőgépben.

 VOLTAK MÁR SZEBB NAPJAI AZ UKRÁN HADSEREGNEK

Kárpáthír számolt be róla, hogy az ukrán hadsereg tagjai próbálták meg kihasználni a járványhelyzetet és a védőmaszkokon akartak nyerészkedni. Mint írták, a belbiztonsági szolgálat az Ukrán Hadsereg egészségügyi parancsnokságának vezetőjét, egyik tisztjét és egy közvetítőt azzal gyanúsít, hogy egymillió hrivnyát akart elsajátítani a védekezési eszközök beszerzése révén úgy, hogy egy maszkokkal üzletelő kereskedelmi cég képviselőjétől követelték a szép summát cserébe azért, hogy ő legyen a befutó a beszerzési pályázaton. A belbiztonsági szolgálat munkatársai dokumentálták az összeg első részletének – 400 ezer hrivnya – átvételét. A korrupt tisztviselőkön akkor ütöttek rajta, amikor épp átvették a maradék 600 ezer hrivnyát.

Ugyancsak augusztusban történt, hogy a tűzszünet kihirdetése óta először vesztett hivatásos katonát keleti szomszédunk hadereje. A kelet-ukrajnai helyzetet megoldandó tűzszünet július 23. óta van érvényben, a most elesett katona halálát aknarobbanás okozta. Az ukrán hadsereg közleménye szerint augusztus 13-án Doneck megyében egy járőrszolgálatot ellátó katona eddig ismeretlen robbanószerkezetet hozott működésbe miután letért a kijelölt útról. Ha ez nem lenne elég, a fentebb említett tűzszünetet elég gyakran megsértik, hiszen még a hét elején Ukrajna Függetlenségének napján a kelet-ukrajnai felkelők egy drón segítségével kézigránátot dobtak az ukrán fegyveres erők egyik állására. Majorszk térségében történt incidensnek nincsenek áldozatai sem pedig sérültjei.

Forrás: MandinerDefence blogKárpáthír

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 112 megnézve, 1 alkalommal mai nap |