< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Felszólalhat az ENSZ-ben a fehéroroszországi ellenzék vezetője

| Mobile | RSS

Felszólalhat az ENSZ-ben a fehéroroszországi ellenzék vezetője


Cihanouszkaját videolinken keresztül szólal fel a testületben, Észtország meghívására, amely egyik nem állandó tagja a Biztonsági Tanácsának.

Cihanouszkaja magát tartja az augusztus 9-i elnökválasztás győztesének, bár a hivatalos adatok szerint a szavazatok 10,12 százalékát kapta, és a hivatalban lévő államfő, Aljakszandr Lukasenko szerezte meg a voksok több mint 80 százalékát, így hatodszor is elnökké választották. Az elnökválasztás óta tömegtüntetések zajlanak az országban, a tiltakozók Lukasenka távozását követelik.

Szvjatlanak Cihanouszkaja azután vállalkozott arra, hogy indul a választáson, hogy letartóztatták férjét, Szjarhej Cihanouszki kormánykritikus vloggert, aki az egyik kihívója lett volna Lukasenkának. Szvjatlana Cihanouszkaja a választás után Litvániába menekült. Két gyermekét már a választás előtt Litvániába küldte.

Forrás: MTI

fecsego.eu/vadhajtások

Leave a Reply 83 megnézve, 2 alkalommal mai nap |