< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Nem várt fordulat: utcára mennek a diákok tüntetni az Orbáni-politika ellen- mutatjuk a részleteket

| Mobile | RSS

Nem várt fordulat: utcára mennek a diákok tüntetni az Orbáni-politika ellen- mutatjuk a részleteket

Utcabállal összekötött tüntetést tartanak augusztus 31-én hétfőn este 7 órától a a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az intézmény Vas utcai épülete előtt. Gyere és ünnepeld velünk az elmúlt 155 évet! Ki tudja, mit hoz a holnap – írják az esemény szervezői a Facebookon.

A tüntetést szeptember elseje előtt tartják meg, amikor is az egyetem életében nagy változások lépnek életbe, ugyanis az egyetem egy alapítvány irányítása alá kerül, melynek élén a Fidesz közeli Vidnyánszky Attila lesz, annak ellenére, hogy a hallgatók és a vezetők egyaránt tiltakoztak a kinevezése ellen.

A demonstrációt szervező hallgatók szerint eddig egyetlen szakmai érv sem hangzott, ami miatt az egyetem átalakítására szükség lenne, valamint szintén szóvá tették, hogy egy olyan alapítvány fogja irányítani az SZFE-t amelyen keresztül az Orbán- kormány teljhatalmat gyakorolhat – írja az Index.

Az eseményen olyan zenekarok is felfognak lépni, akik a szolidaritásukat fejezik ki, továbbá felszólalnak a színház- és filmszakma jeles képviselői, valamint az egyetem hallgatói is. Mi pedig mindenkit bátorítunk, hogy álljon ki a diákok mellett!

A propaganda média nem fog beszámolni arról, hogy egyetemisták fognak tüntetni az Orbáni-politika ellen, ezrét kérjük oszd meg ezt a posztot Facebookon, hogy minél több emberhez eljusson a tüntetés híre!

Köszönjük, ha megosztod a posztjainkat! Az igazság terjedjen, ne a Habony-propaganda!

Leave a Reply 89 megnézve, 1 alkalommal mai nap |