< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Magyar Helsinki Bizottság, White House / Blog article: Orbánt csak kérni kellett, máris megbuktatta a saját határzárát

| Mobile | RSS

Orbánt csak kérni kellett, máris megbuktatta a saját határzárát

 Jabronka Richárd

Kép forrása: MTI

Szeptember 1-jével új határátlépési szabályokat vezet be a kormány a koronavírus terjedése miatt, ezek értelmében külföldi állampolgárok csak speciális esetekben léphetnek be az országba.

Kivételt jelenthet a bírósági eljárás, az üzleti ügy, családi esemény, fuvarozás és a hallgatói jogviszony. Az is beléphet, aki hozzátartozója ápolása miatt jönne, vagy sport-, kulturális és egyházi rendezvényen venne részt, vagy egyéb méltányolható oka van belépni.

Most pedig Szijjártó Péter posztjából derült ki, hogy jöhetnek Magyarországra a csehek is.

Ma Bledben Andrej Babiš cseh miniszterelnök azt kérte Orbán Viktor miniszterelnök úrtól, hogy azok a cseh állampolgárok, akik szeptemberre már lefoglalták magyarországi szállásukat, továbbra is beutazhassanak Magyarországra. Az új szabályozás kitárgyalása során a biztonsági garanciákat megkaptuk, így öt napnál nem régebbi negatív teszteredmény esetén holnaptól is beengedjük azokat a cseh állampolgárokat, akik már korábban szállást foglaltak maguknak Magyarországon

– közölte a külügyminiszter.

A legfelháborítóbb részlete a történetnek az lehet, hogy a cseheknek még annyival is könnyebb lesz bejutni az országba, hogy nekik elfogadják a hozott koronavírus-teszteket is, míg a magyar állampolgároktól is csak a Magyarországon elvégzetteket fogadják el.

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 103 megnézve, 1 alkalommal mai nap |