| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Letartóztatásban a szerb embercsempészek – FOTÓVAL


   6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
    Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
            E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinak a letartóztatását, akik a múlt héten nyolc szír állampolgárt szállítottak volna Nyugat-Európába.

A megalapozott gyanú szerint Kiszombor külterületén a rendőrség munkatársai járőrözés közben egy nyitott ajtókkal leállított, olasz honosságú személyautóra lettek figyelmesek. Mivel a közelben senkit nem találtak, kutatásba kezdtek, melynek során nyolc fő, magát szír állampolgárnak valló, azonban sem személyazonosságát, sem Magyarországon tartózkodása jogszerűségét igazolni nem tudó migránst tartóztattak fel.

Ezt követően a kanálisban megbújva egy szerb férfit találtak, akinek ruházatából előkerült a kérdéses jármű indítókulcsa. Az ellenőrzés adatai alapján gyanú merült fel arra, is, hogy a sofőr mellett még egy személy is részt vett a cselekmény elkövetésében. A további kutatás során a rendőrség a másik gyanúsítottat is elfogta.

A járási ügyészség a társtettességben, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsítottak letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően, egy hónap időtartamra elrendelte.

Az eset kapcsán készül fényképfelvételek az alábbi linkről érhetőek el:
http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/hatarrendeszet/egy-embercsempesz-es-nyolc-illegalis-migrans

Szeged, 2020. szeptember 7.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 74 megnézve, 1 alkalommal mai nap |