| Mobile | RSS

CSONGRÁD-CSANÁD MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG/S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y Bántalmazta, majd hagyta meghalni édesanyját


    6720 Szeged, Stefánia sétány 10. • 6701 Szeged, Pf.: 432.
     Tel.: (62) 622-651 • (62) 622-680 • Fax: (62) 622-689
             E-mail: csongrad-csanad.fou@mku.hu 

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt azzal a fiatal makói férfival szemben, aki tavaly májusban, közös otthonukban olyan súlyosan bántalmazta édesanyját, hogy a nő belehalt sérüléseibe.

A vádirat szerint a pszichés gondokkal küzdő és ezek miatt kezelés alatt álló vádlott családjában évek óta állandóak voltak a veszekedések, illetve a fiú korábban is többször megverte már édesanyját, valamint a tőlük a vádbeli időszakban már különváltan élt édesapját is.

A vádbeli napon a vádlott a sértettre támadt, jobb szemét ököllel megütötte, majd őt az ágyáról lerángatva a szoba szemközti oldalán lévő szekrénysor elé vonszolta. A földön fekvő nőt úgy megütötte, hogy eltörött az orra. Ezután a mellkasára mindkét térdével, közepes erővel ránehézkedett, és összenyomta bordáit. A bántalmazás következtében sorozatos bordatörést szenvedett sértettet ezután hasra fordította, s haját megragadva fejét többször is a padlóba ütötte. Végül a helyszínen magára hagyta édesanyját, aki sérülései folytán rövid időn belül életét vesztette.

A vádemeléskor előzetes kényszergyógykezelés alatt álló vádlott vonatkozásában a főügyészség a kényszerintézkedés fenntartására, valamint kóros elmeállapota miatt a felmentésére és vele szemben kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt, mivel tartani kell attól, hogy a férfi a jövőben hasonló cselekményeket követne el.

Szeged, 2020. szeptember 8.

dr. Kopasz Zsolt
főügyész

Leave a Reply 64 megnézve, 1 alkalommal mai nap |