< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: Szijjártó hétfő este bebizonyította: tényleg nincs nála pofátlanabb ember, ha kérdések megválaszolásáról van szó

| Mobile | RSS

Szijjártó hétfő este bebizonyította: tényleg nincs nála pofátlanabb ember, ha kérdések megválaszolásáról van szó

szeptember 7, 2020 Jabronka Richárd H

Kép forrása: MTI

Szijjártó Péter a helikopterezése kapcsán nem a magánéletre hivatkozással próbálja hárítani a kérdéseket, hanem azzal, hogy ő egy nagyon szorgos munkás ember, és választania kellett volna a programjai között, ha nem veszi igénybe a rendőrség helikopterét ahhoz, hogy kiváltson egy másfél órás utat.

A külügyminiszter a pénteki programjának felsorolásával érvelt amellett, hogy neki igenis helikopterre volt szüksége:

“Rendben, értem a felvetést. Íme akkor a kérdés azoknak, akik emiatt kritikákat fogalmaztak meg:

Nézzük a pénteki munkanapot. Melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?

  1. Nem kellett volna Budapesten tárgyalnom a Shell vezetőivel, és nem kellett volna bejelenteni hazánk első, nyugati vállalattal kötött, hosszútávú gázvásárlási megállapodását?
  2. 2. Nem kellett volna Nagykerekiben találkozni Románia külügyminiszterével és szállítási miniszterével, és nem kellett volna átadni a második autópálya-összeköttetést a magyar-román határon?
  3. Nem kellett volna elmennem Nagyváradra találkozni a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel, és nem kellett volna egyeztetni velük az erdélyi, partiumi magyarság jövőbeni támogatásáról?
  4. Nem kellett volna Berettyóújfaluban találkoznom a Mezei-Vill Kft. vezetőivel és nem kellett volna bejelenteni egy több mint 500 millió forintos beruházást, mellyel száz munkahelyet megvédenek?

Minimális földrajzi tudással belátható, hogy ehhez a naphoz kellett a helikopteres segítség is.

Újra kérdezem: ezek közül melyik munkát nem kellett volna elvégeznem?”

A külügyminiszter kérdésre válasz is érkezett. A hvg.hu azt írja:

a külügyminiszter kérdezett, a hvg.hu külpolitikai szakértői csapata is összeült, hogy megválaszolja, a felsoroltak közül melyik munkát lehetett volna úgy kihagyni, hogy az nem tűnt volna fel senkinek. Összesen négyet találtunk, felsoroljuk.

A válaszuk röviden: mindet kihagyhatta volna, és fel sem tűnt volna senkinek.

Szijjártó egyébként most “elhúzott” haza pakolni, mert éjfélkor indul az Egyesült Arab Emirátusokba, majd Máltára, Bangladesbe és Laoszba a héten.

fecsego.eu/ellenszél

Leave a Reply 109 megnézve, 1 alkalommal mai nap |