| Mobile | RSS

Jakab Ferenc: Nagyon meg fog emelkedni a halálesetek száma a következő hetekben

– SZERZŐ: 168 ÓRA

„Senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek, és ne higgye, hogy az idősebb korosztály biztonságban van. Sajnos ez egyáltalán nem igaz” – mondta Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője egy online beszélgetésen, amelyet a 444 szemlézett.

Elmondása szerint a napi adatok alapján egyre többen vannak lélegeztetőgépen, és „80 százalékuk sajnos sosem jön le a lélegeztetőgépről”, a szakember szerint a következő hetekben nagyon meg fog emelkedni a halálesetek száma.

Orbán Viktor egyébként szombati interjújában azt mondta, hogy a kormány elsősorban nem a fertőzésszámot, hanem a halálozások számát figyeli a járvány második hullámában és “eközben fenn kell tartani az országok és a gazdaságok működőképességét”.

Jakab hangsúlyozta, hogy a magyar adatokat hetente elemzik matematikusokkal és epidemiológusokkal.

“El kell keserítsek mindenkit, Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. Megelőzve ezzel Spanyolországot, és messze megelőzve Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján. Ez a fekete igazság.” – fogalmazott Jakab, aki elmondta azt is, hogy az egyetem egy osztrák biotechnológiai céggel együttműködve vizsgál egy szert is, az azelasztin-hidrokloridot, ami nullára csökkentette a vírus replikációs képességét”, a klinikai vizsgálatokat ezután kezdik majd.

A szakember a vakcinával kapcsolatban abban bízik, hogy az év végére meglesznek a nemrég egy időre leállított oxfordi projekt első eredményei, és talán a jövő év első felében megkezdődhet a tömeggyártás és az oltás is. Jakab „fehérköpenyes sarlatánoknak” nevezte azokat, akik „hamis tanokat hangoztatnak a közösségi oldalakon”, szerinte nem szabad teret adni ezeknek az embereknek azzal, hogy vitatkozunk velük, mert akkor „foglalkozunk ezzel a kérdéssel, és ezeknek a kérdéseknek nincs helye. Magyarországon járvány van, tudomásul kell venni”.

fecsego.eu/168 óra

Leave a Reply 126 megnézve, 1 alkalommal mai nap |