| Mobile | RSS

Sok aljas hazugságot hallottunk már Orbántól, de a tegnapihoz foghatót talán még soha

Írta Altruista -2020-09-17   

Orbán

Sok hazugságot hallottunk már Orbán szájából az évek alatt, alig néhány napja beszélt pl. arról, hogy otthon, a konyhájában hívta fel őt Donald Trump amerikai elnök (bővebben ITT írtunk arról, miért teljes képtelenség ez), de talán egyik sem volt annyira lelketlen és aljas, mint amit tegnap mondott, miközben a kormány legújabb járványügyi intézkedéseit ismertette.

Orbán az intézkedéseket a szokásos háborús retorikájával vezette fel. Azt mondta, “az első hullámban csatát nyertünk, most a második hullámmal kell szembenéznünk, amit már felkészültebben, tapasztaltabban, ráadásul a nemzeti konzultációval felvértezve teszünk”. Orbán szerint a kormánynak “van egy haditerve, amely arról szól, hogy hogyan védjük az időseket, hogyan gyógyítsuk a betegeket, és ezzel egy időben hogyan tartsuk fenn az ország működőképességét”.

Ehhez hozzátette, hogy az egészségügy felkészülve várja a második hullámot, a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőkészülékek és az ezek működtetéséhez szükséges orvosok, ápolók megfelelő mennyiségben rendelkezésre állnak. Majd azt mondta:

“MINDENKI MEGNYUGODHAT: HA ELKAPJA EZT A BETEGSÉGET, MEG FOGJUK GYÓGYÍTANI.”

Egy pillanatra tegyük is félre, hogy egy ország vezetőjétől mennyire ízléses egy egészségügyi válság közepén háborús stílusban kommunikálni. Orbán a gyilkolás nyelvén beszél az életek megvédéséről. Szerintünk ez elfogadhatatlan, de ha csak ezzel lenne a baj, talán szemet hunynánk felette. A nagyobbik baj, hogy Orbán nemcsak, hogy elfogadhatatlan stílusban beszél a járványról, de még csak igazat sem mond róla. Tényszerűen nem igaz pl., hogy a védekezéshez szükséges felszerelések és a működtetésükhöz szükséges emberanyag rendelkezésre áll. A Népszava épp tegnap derítette ki, hogy a Korányiban és a Szent Lászlóban annyi a súlyos beteg, hogy a lélegeztető kapacitások beteltek. Ami még ennél is súlyosabb baj, hogy a lap szerint a Korányiban már a szakemberek is fogytán vannak.

Mindezek fényében kevés vérlázítóbb dolgot tudunk elképzelni annál, mint hogy Orbán komoly arccal azt merje állítani, hogy mindenkit meg fognak gyógyítani, aki elkapja a betegséget. Orbán nem azt mondta, hogy a többséget fogják meggyógyítani, hanem azt, hogy mindenkit. Orbán nem kevesebbet állított, mint hogy a fertőzöttek száz százalékát ki fogják tudni gyógyítani a vírusból. Bárki tehát, aki elkapja a koronavírust, mentesül a halálos következmények alól.

Hogy Orbán milyen alapon veszi a bátorságot, hogy ekkora pofátlan hazugságot állítson, azt nem tudjuk. Talán azt hinné, hogy a koronavírus is az ő parancsait követi? Összetévesztette volna a természetet a birkáival? Vagy csak arról lenne szó, hogy a sok hazugság után már annyira lenézi a magyarokat, hogy azt gondolja, bármit elhisznek neki? A legelemibb józan észt is sutba vetik, és elhiszik, hogy a világon egyedülálló módon csak Magyarországon nem lesz áldozata a vírusnak? Csak azért, mert Orbán azt mondta?

MEDDIG TŰRIK A MAGYAROK, HOGY ILYEN ARCÁTLANUL HÜLYÉNEK NÉZZÉK ŐKET?

Amennyiben igaz lenne, amit Orbán állít, akkor nyilván az utóbbi napok növekvő halálozási adatai sem történtek meg. Ha senki nem halhat bele a vírusba, nyilván annak a 42 éves férfinak a halála sem történt meg, akiről csütörtökön adott hírt az operatív törzs, és aki bőven kívül esik a veszélyeztetett korcsoporton. Ennek a férfinak a tragikus halála olyannyira ellentmond Orbán hazugságának, hogy az operatív törzs szemlátomást vért izzadt, hogy valami egyéb okot találjon a halála okára. Még így is csak annyival tudtak előállni, hogy a vírus mellett ahhoz “dentális eredetű fekélyes gyulladás” vezethetett. Hova lehet fokozni a hazugságot, ha már ezt is alapbetegségnek tekintik?

De gondoljuk csak egy kicsit még tovább, amit Orbán mondott. Ha igaz lenne, és mindenkit meg tudnának gyógyítani, aki elkapja a betegséget, akkor ezek szerint azoknak sem lenne mitől félni, akiknek alapbetegségeik vannak, és akik a veszélyeztetett korosztályba tartoznak.

AMENNYIBEN ÍGY LENNE, MI VAN AZOKKAL AZ EMBEREKKEL, AKIK AZ UTÓBBI NAPOKBAN, HETEKBEN, HÓNAPOKBAN HALTAK MEG? ŐK ORBÁN SZERINT TALÁN NEM IS LÉTEZTEK?

Vagy csak nem számítanak? Mi van a hozzátartozóikkal, a gyászoló családtagokkal? Az ő fájdalmuk nem számít? Nem is létezik? Mivel Orbán azt mondja, hogy senki nem halhat bele a koronavírusba, az ő szeretteiket nyilván csak valami más vihette el. Vagy meg sem haltak volna? Elvégre koronavírusban nem lehet meghalni Magyarországon, Orbán ugyanis megtiltotta. Felesleges gyászolni, szervezni a temetést, ezek az emberek nyilván meg sem haltak, mert Orbán szerint ez Magyarországon nem lehetséges.

Vagy talán feltalálta volna a tudtunkon kívül a koronavírus ellenszerét? Megelőzte volna az Egyesült Államokat, a németeket, a briteket, a világ legnagyobb kutatóegyetemeit, és ő egyszemélyben tudja az ellenszert? Eddig belehalhattak ugyan a vírusba Magyarországon, de ezután már nem tudnak? Reméljük, azért időben szól Putyinéknak is Orbán, nehogy véletlenül meglepődjenek, ha az indiaiak mégsem tőlük veszik meg a vakcinát, hanem a magyaroktól, a miénk ugyanis sokkal jobb, száz százalékos garanciát nyújt ugyanis a felépülésre.

MEDDIG LEHET MÉG TŰRNI EZT AZ ELKÉPESZTŐEN POFÁTLAN HAZUDOZÁST?

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |