| Mobile | RSS

Előállították Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt, Botka fő ellenségét

Hétfőn reggel rendőrautó ment Szabó Bálint független szegedi önkormányzati képviselőért, majd gyanúsítotti kihallgatásra állították elő. A rendőrségi kisbusznál, amelybe beültették a képviselőt, már ott várt a szegedi helyi sajtó, hogy rögzíthesse az eseményeket. Szabót a tömegközlekedés akadályozásával gyanúsítják, amiért március 18-án, a koronavírus-járvány első hullámának berobbanása idején a tömegközlekedés teljes leállítását szorgalmazta. Azért, hogy javaslatának nyomatékot adjon, a villamos vonalára blokkoló demonstrációt szervezett: saját személyautójával keresztbe állt a síneken.

Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom vezetője, független szegedi önkormányzati képviselő március hónapban folyamatosan figyelmeztetett, hogy sokkal komolyabban kell venni a járványt, hogy megvédjék a szegediek egészségét a rohamosan terjedő koronavírussal szemben.

A kijárási korlátozást március végén rendelték el, de már ezt megelőzően az operatív törzs naponta nyomatékosította a távolságtartás fontosságát. A tömegközlekedés köztudottan az egyik olyan hely, ahol a legnehezebb, esetenként lehetetlen a másfél méteres távolság tartása. Szabó éppen ezért szorgalmazta, hogy a csongrádi megyeszékhelyen időszakosan állítsák le a tömegközeledést, kizárva ezzel egy komoly potenciális fertőzési, fertőződési lehetőséget.

Március 18-án közösségi oldalán a tömegközlekedést blokkoló demonstrációra szólított, saját maga pedig autójával az Anna-kútnál lévő kereszteződésben keresztbe állt a villamos síneken, megbénítva ezzel a közlekedést. Szabó Bálint ellen eljárást indítottak és már akkor előállították.

A hétfői napon, amikor éppen hódmezővásárhelyi ügyekben tartott a bíróságra (mellesleg egy nappal azelőtt, hogy a mórahalmi makettpark ügyében költségvetési csalás miatt állna bíróság elé az egyik Szeviép-vezér és Ujhelyi bizalmasa), a rendőrség úgy döntött, Szabó újbóli gyanúsítotti kihallgatása szükséges, haladéktalanul. Erre a kihallgatásra a képviselő elmondása szerint egyáltalán nem is idézték; egyenesen a rendőrök mentek érte, akik először otthonuk bejárati ajtaján kopogtattak, felzaklatva feleségét és kisgyermekét. Nem sokkal később az egyenruhások a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság épületéből hurcolták el. Így az egyébként rágalmazás miatt folyamatban lévő per meg is szakadt. Szabót egy kisbuszhoz kísérték, hogy gyanúsítotti kihallgatásra előállítsák. Érdekesség, hogy a kisbusznál már izgatottan várakozott a szegedi városi sajtó, fotóssal, operatőrrel.

Megkerestük a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányságot és megkérdeztük, mi indokolta az önkormányzati képviselő előállítását, miért nem idézték a kihallgatásra. Arra is kíváncsiak voltunk, honnan tudhatott a sajtó arról, mikor és hol történik meg az előállítás.

Szabó Bálinttal telefonon csak néhány mondatot tudtunk váltani. Azt mondta, a történtek miatt jogi lépéseket tesz és az alapvető jogok biztosához fordul. Emlékeztetett: a tömegközlekedés akadályozása miatt az a közrendvédelmi osztályvezető jár el vele szemben, aki Botka titkárnőjének is tanúskodott a bíróságon, hogy Szabó bántalmazta, szándékosan ellökte, amikor egy petíciót akart átadni a polgármesternek. Erről később a bíróságon kiderült, hogy nem igaz. Botka titkárnője is módosította állításait.

Szegeden a közrendvédelmi osztályvezetőt Virág Jánosnak hívják…

Szabó Bálint azt mondta, mint veszélyes bűnözőtől, kihallgatása után még DNS-t és ujjlenyomatot is vettek tőle. A közpénzből működő városi honlap címlapján már szerepel is Szabó Bálint. Azt írják, elfogatóparancsot bocsátott ki ellene a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság – ami viszont nem igaz. Az előállításra, ahogy azt írtuk is, egészen más okból került sor. Jó kérdés, hogy a szegedi adófizetők pénzén tartott fotós és újságíró honnan tudta, honnan és mikor viszik el Botka fő ellenségét.

Vezető kép: Képünk illusztráció.

fecsego.eu/PestiSrácok

Leave a Reply 150 megnézve, 2 alkalommal mai nap |