< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Ilyen a kemény ellenzéki ellenállás! Sarokba szorították a gyalázkodó fideszes színészt!

| Mobile | RSS

Ilyen a kemény ellenzéki ellenállás! Sarokba szorították a gyalázkodó fideszes színészt!

Írta Oros Bence -2020-09-28   

Balázs Péterre odafigyelnek – Forrás: Népszava

Szolnokon a demokratikus pártok szövetsége kimondta: addig nem szavazzák meg a Szigligeti Színháznak javasolt pénzügyi segítséget, amíg Balázs Péter igazgató bocsánatot nem kér azért, mert „közéleti parazitákról” beszélt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) körül kialakult konfliktus kapcsán. Mivel Balázs Péter erre nem volt hajlandó, a pénzügyi mentőcsomagot sem kapta meg az intézmény. A helyi Fidesz dühöng, de tehetetlen…

Szolnokon már eleve kényes a politikai helyzet, mivel a Fidesz és az ellenzéki képviselők pont egyenlő arányban ülnek a közgyűlésben. Bár tavaly októberben a Szolnoki Többség néven szövetkező ellenzék 10-8 arányban többséget szerzett, ám ezt követően az egyik magát „civilnek” nevező képviselőről kiderült, hogy inkább a Fidesszel szavaz együtt. Így alakult ki a mostani patthelyzet, ám Szolnoki Többség ennek ellenére is karakán módon képviseli a város érdekeit. Most például

PÉLDÁT MUTATTAK, HOGYAN LEHET A FIDESZNEK ÉS ORBÁN KISZOLGÁLÓINAK LECKÉT ADNI DEMOKRÁCIÁBÓL.

Kimondták ugyanis, hogy addig nem szavazzák meg a szolnoki Szigligeti Színháznak javasolt pénzügyi segítséget, amíg Balázs Péter igazgató nyilvánosan bocsánatot nem kér azért, mert azt mondta: a Színház- és Filmművészeti Egyetemen körül kialakult konfliktust „közéleti paraziták” generálják. A szolnoki demokratikus pártok szerint Balázs Péter ezzel szégyent hozott a városra. A Szolnoki Többség MSZP-s képviselője, László Norbert a Jövő Tv-nek nyilatkozva ki is mondta:

„KÖZÉLETI PARAZITÁKNAK EMBERI LÉNYEKET NEM LEHET NEVEZNI!”

Mivel a színházigazgató nem volt hajlandó bocsánatot kérni, az ellenzéki képviselők tartózkodtak a szavazásnál, a Fidesz voksai pedig nem voltak elegendőek, így a Szigligeti Színház nem kapta meg a kért pluszforrást. A Szolnoki Többség jelezte:

BALÁZS PÉTERTŐL TOVÁBBRA IS VÁRJÁK A BOCSÁNATKÉRÉST, ÉS HA EZ MEGTÖRTÉNIK, MEGSZAVAZZÁK A TÁMOGATÁST.

László Norbert jelezte: tudják, hogy a színháznak szüksége van a pluszpénzre és nagyon szívesen meg is szavazzák azt, de a feltételük nem változik: csak akkor mondanak igent a támogatásra, ha Balázs Péter bocsánatot kér a vállalhatatlan szavai miatt.

fecsego.eu/PestiBulvár

Leave a Reply 134 megnézve, 1 alkalommal mai nap |