< Böngészés > Főoldal / EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra / Blog article: Bezárják azt a mexikói börtönt, ahonnan megszökött a hírhedt drogbáró

| Mobile | RSS

Bezárják azt a mexikói börtönt, ahonnan megszökött a hírhedt drogbáró

– SZERZŐ: 168 ÓRA/MTI – FORRÁS: MTI

Guzmánnak ez volt az első mexikói börtöne, ahonnan megszökött. Most az USA-ban ül. 

A mexikói kormány hétfőn közölte, hogy bezárja a Puente Grande nevű szigorúan őrzött börtönt, amelyből 2001-ben megszökött a Köpcös (El Chapo) néven ismert Joaquín Guzmán mexikói drogbáró. 

    A börtön a nyugat-mexikói Jalisco állam El Salto nevű településén található. A kormány közleménye szerint a rabokat – akik között drogkartellvezetők is találhatóak – átszállítják más fogvatartási intézményekbe a börtönrendszer-modernizációs program keretében.

    A rettegett Sinaloa nevű drogkartellt mintegy 25 évig vezető Guzmán jelenleg életfogytig tartó börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban, amelynek 2017-ben kiadták. A Köpcösnek korábban kétszer is sikerült szigorúan őrzött börtönökből megszöknie. Első alkalommal Puente Grandéból szökött meg, ahol az őrök feltehetően segítettek neki meglépni a szennyes ruhákat szállító kocsi segítségével. Guzmánt 13 évvel később sikerült ismét elfogni, akkor az ország szívében található Altiplano nevű börtönbe küldték. Innen is sikerült megszöknie egy körülbelül másfél kilométeres alagúton keresztül. 

(MTI)

fecsego.eu/168óra

Leave a Reply 920 megnézve, 2 alkalommal mai nap |