< Böngészés > Főoldal / Alkotmánybíróság, Aktuális hírek, események, Bíróság/Ügyészség/Szegedi Ítélőtábla, EE Minisztériuma, Életképek/bulvár, EU Sajtószoba, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Fecsegő hírek, főszerkesztő blogja, Közélet, Kultúra, Magyar Helsinki Bizottság / Blog article: A kormány beviszi a kegyelem döfést a nyugdíjasok és a kispénzű családok számára///The government will introduce a punch of grace for retirees and low-income families

| Mobile | RSS

A kormány beviszi a kegyelem döfést a nyugdíjasok és a kispénzű családok számára///The government will introduce a punch of grace for retirees and low-income families

Megosztom másokkal is:

Brutálisan drágulnak jövőre is az élelmiszerek a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb inflációs jelentése szerint! Matolcsy György jegybankja ezzel ismét szembe megy Orbán Viktorral, mivel a nyilvánosságra hozott számokból világosan kiolvasható: az ennivaló árának állandó emelkedésével nagy bajba kerülnek a nyugdíjasok és a kispénzű háztartások!
Jövőre is folytatódik az élelmiszerek horribilis drágulása – derül ki az MNB legújabb inflációs prognózisából. Az mfor.hu értesülése szerint az idei 12,6-12,7 százalékos inflációt jövőre még további 5,5-5,7 százalékos drágulás súlyosbíthatja a feldolgozatlan élelmiszerek piacán. És ez csak az átlagos szám, mivel

Matolcsy borított: brutálisan drágul az élelmiszer! Bajban a nyugdíjasok!

VAN OLYAN ÉLELMISZER, AMI KÉTSZER ANNYIBA KERÜL, MINT TAVALY!

Csak néhány példa: míg az alma kilója tavaly augusztusban a KSH felmérése szerint átlagosan 305 forintba került, most augusztusban már 624 forintot kellett érte fizetni. A citromért az előző évi 760 forint után 1030 forintot. A fehér kenyér kilójáért tavaly 312 forintot kértek, idén augusztusban viszont már 367 forintba kerül.

MINDEZ PERSZE ELLENTMOND A FIDESZES PROPAGANDÁNAK,

mely szerint erősödik az ország és mindenki elégedett lehet a jövedelmével. Az MNB számaiból ugyanis világosan kiderül, hogy azok, akik eddig is szinte csak élelmiszerre költöttek, jövőre a mostaninál is sokkal nehezebb helyzetbe kerülnek. Ők a nyugdíjasok és a kispénzű családok, akiknek bizonyos ennivalókról le kell mondaniuk!

A MATOLCSY ÁLTAL VEZETETT JEGYBANK MÁR TÖBBSZÖR LELEPLEZTE ORBÁN HAZUGSÁGAIT!

Három hónappal ezelőtt például az MNB egy olyan elemzést tett közzé, amelyben világosan leírták, hogy a Fidesz-kormány 0 százalékot költött a családok és nyugdíjasok megmentésére és munkahelyvédelemre is csak 0,5 százalékot fordítottak a GDP százalékában. Egy hónappal később a jegybank azt is közzétette, hogy a GDP-arányos kiadásokat tekintve a magyar egészségügy az utolsó helyen áll az EU országai között. Két hete Matolcsy pedig a CSOK-ba rúgott bele, amikor leírta, hogy a Fidesz lakáspolitikája csak az inflációt növeli ahelyett, hogy új otthonokat teremtene.

Hogy hány dobása van még Matolcsynak, meddig engedik neki, hogy leleplezze Orbán hazugságait, azt még nem tudni. De egy biztos: a fideszes propaganda igyekszik elhallgatni, hogy már a fideszes MNB is kénytelen volt kimondani az igazságot. Pedig a nyugdíjasok és a kispénzű családok számára életbe vágó, hogy mi vár rájuk jövőre.

fecsego.eu/BalraMagyar

The government will introduce a punch of grace for retirees and low-income families
30 September 2020 | post Constitutional Court, Current News, Events, Court / Prosecutor’s Office / Szeged Judgment Board, Ministry of EE, Pictures of Life / tabloid, EU Press Room, europarl.europa.eu/news/en, europarl.hu, Chattering News, Editor-in-Chief’s Blog, Public Life, Culture, Hungarian Helsinki Commission

I also share with others:

Matolcsy covered: food is brutally expensive! Retirees in trouble!

According to the latest inflation report of the Magyar Nemzeti Bank (MNB), food prices will continue to rise brutally next year! György Matolcsy’s central bank is facing this again with Viktor Orbán, as it is clear from the published figures: pensioners and low-income households are in big trouble with the constant rise in the price of food!
The horrible rise in food prices will continue next year, according to the MNB’s latest inflation forecast. According to mfor.hu, this year’s 12.6-12.7 percent inflation may be exacerbated by another 5.5-5.7 percent increase in the unprocessed food market next year. And that’s just the average number since

THERE IS FOOD THAT COSTS TWICE AS LAST LAST YEAR!

Just a few examples: while a kilo of apples cost an average of HUF 305 last August, according to the CSO survey, now in August it had to be paid for HUF 624. For lemons, HUF 1,030 after HUF 760 from the previous year. Last year they asked for 312 forints per kilo of white bread, but in August this year it will cost 367 forints.

EVERYTHING OF THIS IS CONTRARY TO FIDESES PROPAGANDA,

according to which the country is strengthening and everyone can be satisfied with their income. Indeed, it is clear from the MNB’s figures that those who have spent almost exclusively on food will find themselves in a much more difficult situation next year. They are retirees and low-income families who have to give up certain foods!

THE CENTRAL BANK, MANAGED BY MATOLCSY, HAS REVEALED ORBAN’S LIES ON SEVERAL TIMES!

Three months ago, for example, the MNB published an analysis that clearly described that the Fidesz government had spent 0 per cent on rescuing families and pensioners and also spent only 0.5 per cent of GDP on job protection. A month later, the central bank also announced that, in terms of expenditure as a proportion of GDP, Hungarian healthcare is in the last place among the EU countries. And two weeks ago, Matolcsy kicked into CSOK when he described that Fidesz’s housing policy would only increase inflation instead of creating new homes.

How many more throws Matolcsy has, how long he will be allowed to expose Orbán’s lies, is not yet known. But one thing is for sure: Fidesz propaganda is trying to keep quiet that even the Fidesz MNB has been forced to tell the truth. Yet for retirees and low-income families, it’s vital to see what awaits them next year.

fecsego.eu/BalraMagyar

Leave a Reply 116 megnézve, 1 alkalommal mai nap |