< Böngészés > Főoldal / Életképek/bulvár, GFHF hallgatói blogja / Blog article: Megdöbbentő, hogy egy 1500 éves Biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre – A Vatikán komolyan aggódik

| Mobile | RSS

Megdöbbentő, hogy egy 1500 éves Biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre – A Vatikán komolyan aggódik

Megdöbbentő, hogy egy 1500 éves Biblia szerint Jézust nem feszítették keresztre – A Vatikán komolyan aggódik

2014. május 13. | hozzászólás | europarl.europa.eu/news/eneuroparl.huGFHF hallgatói blogjaIrodalomKözéletKultúraTudomány/gazdaság

A Vatikán legnagyobb rémületére egy körülbelül 1500-2000 éves bibliát találtak Törökországban, mely a Néprajzi Múzeumban, Ankarában található. A 2000-ben felfedezett és titokban tartott könyv tartalmazza Barnabás evangéliumát – Krisztus tanítványa – amely azt mutatja, hogy Jézust nem feszítették keresztre, és nem Isten fia volt, hanem egy próféta. A könyv Pál apostolt “A szélhámos”-nak hívja. A könyv azt is állítja, hogy Jézus élve szállt fel a mennybe, és hogy helyette Júdás Iskáriótest feszítették keresztre.

A National Turk beszámolója szerint a Bibliát egy csempészbandától foglalták le egy mediterrán térségbeli akció során. A jelentés szerint a bandát régiségek csempészetével, illegális ásatásokkal és robbanóanyagok birtoklásával vádolták meg. A könyv maga 40 millió török lírát ér (kb. 20 millió dollár).

Hitelesség

A jelentések szerint a szakértők és a vallási hatóságok ragaszkodnak ahhoz, hogy a könyv eredeti. Magát a könyvet arany betűkkel írták lazán kötött bőrre arámiul, Jézus Krisztus nyelvén. A szöveg egy Iszlámhoz hasonló elképzelést tart fenn, ami ellentmond a Kereszténység Újszövetsége tanításainak. Jézus előre látta Mohamed próféta eljövetelét, aki 700 évvel később megalapította az Iszlámot.

Barnabás evangéliuma itt olvasható: http://issuu.com/webshare/docs/barnab__s_evang__liuma

Úgy tartják, hogy a niceai zsinat alatt a Katolikus Egyház gondosan kiválogatta az evangéliumokat, melyek a Bibliát alkotják, ahogyan ma ismerjük, elhagyva (többek közt) Barnabás evangéliumát, Máté, Márk, Lukács és János kanonikus evangéliuma javára. Sok bibliai szöveg kezdett előkerülni az idő múlásával, köztük a Holt-tengeri és a Gnosztikus evangéliumok, de különösen ez a könyv nagyon úgy tűnik, hogy komolyan aggasztja a Vatikánt.

A Katolikus Egyház nagyon akarja

Mit jelent ez a keresztény eredetű vallások és követőik számára? Egy elég nagy foltot. A Vatikán arra kérte a török hatóságokat, hogy hagyják megvizsgálni a könyv tartalmát az Egyháznak. Most, hogy a könyvet megtalálták, jönnek majd, és elfogadják bizonyítéknak? Vagy teljes egészében tagadni fogják? Esetleg “Muszlim hazugság”-nak hívják, ahogy azt a “Truth” Magazine tette 2000-ben? Sokak számára ez a könyv a remény jelzőfénye, ám a hívők hamarosan rájönnek, hogy imádatuk tárgya önhatalmú, és hogy az összes szöveg, különösen a vallási szöveg csak értelmezés kérdése.

Mit jelent ez az ateisták, hitetlenek, világi gondolkodók számára? A szöveg igazi? Hamis? Számít ez? Remélhetőleg ez a tény inspirálni fogja a vallásos embereket, hogy kérdéseket tegyenek fel ahelyett, hogy ujjal mutogatnak, vagy hogy bármiben vakon hisznek. A hit legnagyobb veszélye, amikor az emberek azt hiszik, amit hinni akarnak, minden bizonyíték ellenére, különösen ha ez a bizonyíték a hitüket forradalmasítja egészen az alapoktól kezdve. És a legnagyobb bűnös ebben a veszélyben az ego csapdája. Kritizálni vagy elutasítani másokat azért, mert ellentétes véleményen van. Évszázadokon keresztül a vak hit “védelme” nemzetek háborúihoz, erőszakhoz, diszkriminációhoz, rabszolgasághoz, és olyan elgépiesedett emberekhez vezetett, mint amilyenek ma vagyunk, de csak olyan hosszú ideig, amíg hazugságokkal igazolható.

Moorish Harem

A gnosztikus evangéliumok

A Gnózis egy olyan ismeret, amely minden vallás alapjaiban megtalálható. A kereszténység sem kivétel ezek közül. A National Geographic ezen dokumentumfilmjében láthatjuk ahogyan egy új egyház születése egy szakadáshoz vezet, és önmaguk válnak az igazság üldözőivé és inkvizítoraivá; ez az igazság egészen a mai napig elveszett volt, de ismét felszínre került Júdás Evangéliuma és más gnosztikus evangéliumok által.

forrás:újvilágtudat.hu

Leave a Reply 117 megnézve, 2 alkalommal mai nap |