| Mobile | RSS

Sajtóközlemény/Tisztelt Oláh István László tulajdonos-főszerkesztő barátomnak/A főszerkesztő levele 19.

Kedves Olvasóm!

Mielőtt a hét legfontosabb híreivel szolgálok Neked, szeretnék egyet kiemelni mind közül, mert ebben úgy mutatkozik meg az Orbán-rendszer lényege, mint cseppben a tenger. 

Az Orbán Ráhel barátnője, Bata-Jakab Zsófia által vezetett divatcégnél tavaly 445 milliót költöttek el bérköltségekre. Mit gondolsz, hányan dolgoznak ott? Kapaszkodj meg: átlagosan 10 fő! Ha a 445 milliót elosztjuk, akkor azt kapjuk, hogy fejenként 3,7 milliót kerestek havonta. És nem, ezt nem kőgazdag divatmágnások fizették, hanem a magyar állam. Vagyis te és én. Mi adtunk Ráhel haverinájának és sameszainak havi 3,7 milliót. Tavaly 1,8 milliárd működési és 26 milliós beruházási támogatást kaptak, idén pedig a járvány ellenére is 2,8 milliárdot. Augusztusig. Ráhel persze papíron sehol sem szerepel, dehát tudjuk, amit tudunk. A Rogán Antal felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség 2018-ban véletlenül pont alapít divatcéget, amikor Orbán Ráhel a szállodák után a divat iránt kezd érdeklődni, annak élére pedig egy bizalmasát teszik.

Ehhez képest szinte már apróság, hogy elképesztően sokat keres Szijjártó Péter jachtminiszter neje, Szijjártó-Nagy Szilvia is. A politikusfeleség üzletasszony 2019 júniusában indította be divat- és formatervezéssel foglalkozó vállalatát, az Interior Designt. A cég mindössze fél év alatt közel 70 milliót hozott a családi kasszába. Érdekes, nem?

Nem tudom, te hogy vagy vele, de nekem a legfőbb elvárásom a 2022-ben felálló új kormánnyal szemben, hogy ezeknek az ügyeknek a főszereplőit számoltassák el, az ellopott vagyont szerezzék vissza, ahol pedig bűncselekmény történt, ott legyenek következmények.

A héten történt, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ellen vádat emelt az ügyészség. Ahogy a politikus fogalmazott: “Orbán retteg, ezért akar engem bilincsben látni”. Könnyen lehet, hogy ez az igazság, hiszen a teljes összefogás minden kutatás szerint nagyban megnövelte a kormányváltás esélyét, a szabadságszerető magyarok visszakapták a reményt, hogy megszabadulhatnak a Fidesz illiberális uralmától.

A piáló Orbán Viktorral ünnepelhettük az egymillió alkoholista országát. A pálinkafőzés felszabadításának évfordulója alkalmából jól bepálinkázott Orbán, hisz ilyen példára van szükség egy olyan országban, ahol egy millióra rúg az alkoholisták száma. 

Kiderült, hogy Orbán pénztárcája már Horvátországot is elkezdte felvásárolni. Bizony, még több Adria, még több luxushotel, még több pénz Mészárosnak. A Fidesz a csicskák és az urak országát építette föl, ahol a kiváltságosok bármit megkaphatnak, a többiek pedig meggebedhetnek.

A végére azért itt egy kis humor is. Rengeteg olyan Fidesz-csicska ül a parlamentben, akikre egy traktor vezetését se bíznánk rá, nemhogy Magyarországét. Mutatjuk az 5 legdurvábbat, akik hihetetlen szellemi és kulturális mélységeket értek el. Mutatjuk őket, nevess te is egy jót rajtuk!

Kedves Olvasóm, szeretném még egyszer megköszönni, hogy itt vagy velünk! Kérlek olvasd rendszeresen az EzaLényeg cikkeit, oszd meg a barátaiddal és mondd el mindenkinek, hogy van olyan lap, ami azt írja meg, amit a fideszesek el akarnak titkolni!

Minden jót kívánok,

Zentai András, az EzaLényeg főszerkesztője

Leave a Reply 127 megnézve, 1 alkalommal mai nap |